2024. március 29. - Auguszta

Európai romapolitika

Nincsen nemzeti romapolitika európai romapolitika nélkül - jelentette ki Lévai Katalin, az MSZP európai parlamenti képviselője a romák oktatási és képzési helyzetéről tartott konferencia szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Az európai baloldal nem tűri
2008. január 9. szerda 13:34 - Hírextra
Lévai Katalin beszámolt arról, hogy a közelmúltban képviselőtársaival európai körutat indítottak, amelynek célja, hogy összegyűjtsék és bemutassák a pozitív példákat. A körút résztvevői márciusban érkeznek Magyarországra, s a képviselők tervek szerint többek között borsodi aprófalvakat keresnek fel.

A körút célja ugyanakkor az is, hogy nyomást gyakoroljanak azon tagállamokra, ahol diszkrimináció sújtja a romákat. Lévai Katalin kitért arra is, hogy jövő héten Strasbourgban szocialista EP-képviselők kérdéseket intéznek majd az illetékes biztoshoz. Azt követelik majd, hogy az Európai Bizottság hozzon határozatot, amely beszámoltatási kötelezettséget róna a tagállamokra az egyes intézkedések végrehajtásáról.

Teleki László országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy a romák oktatásában az integráció felé kell elmozdulni. Kiemelten fontosnak tartotta a pedagógusok továbbképzését. El kell érni, hogy más gondolkodási módot válasszon a társadalom azon rétege, amely úgy vélekedik, hogy Magyarországon nincs helye a cigányságnak - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását