2024. április 26. - Ervin

Sándor Klára Lévai Katalint bírálta

Rosszízű, előzetes megbélyegzésnek nevezte Sándor Klára (SZDSZ), hogy Lévai Katalin európai parlamenti képviselő egy konferencián "kvótanőkről" beszélt. A szabad demokrata politikus erről pénteken nyilatkozott az MTI-nek.
2007. november 17. szombat 06:38 - Hírextra

Sándor Klára szerint ez a kijelentés nem tisztességes azokkal a nőkkel szemben, akik ennek az esélyegyenlőséget javító törvényjavaslatnak a nyomán juthatnak majd be a parlamentbe.
Hozzátette, hogy a Lévai Katalint delegáló MSZP húsz, míg az Európai Szocialista Párt negyven százalékos kvótát alkalmaz.

Emlékeztetett rá, hogy a diplomásoknak több mint a fele nő, de egy férfiak uralta társadalomban sokuknak nincs más esélyük bekerülni a parlamenti politikába. Aki mögött tényleges teljesítmény áll, annak úgysincs olyan averziója, hogy "lekvótanőzik", azoknak kell félniük, akik nem tudnak mit felmutatni - tette hozzá.

Sándor Klára elmondta: nagyon rossznak tartja, ha egy volt esélyegyenlőségi miniszter csak addig tud eljutni, hogy előre "lekvótanőzi" azokat, akiknek a törvényjavaslat lehetőséget biztosít, ahelyett, hogy miniszterként ő maga tett volna hasonló lépéseket.

Az SZDSZ ügyvivője közölte: Lévai Katalin kijelentéseinél sokkal fontosabbnak tarja, hogy pénteken több mint száz civil szervezet állt ki az 50-50 százalékos megosztású pártlisták mellett. Hangsúlyozta, hogy ezek között a szervezetek között megtalálhatóak mindhárom meghatározó világnézethez, a szocialistához, a konzervatívhoz és a liberálishoz tartozók is, mégis közösen léptek fel.

A női kvótáról szóló törvényjavaslatot Sándor Klára párttársával, Magyar Bálinttal közösen terjesztette be. A javaslat szerint a választási eljárásról szóló kétharmados törvényt akként módosítanák, hogy a pártlistákon felváltva következzenek a különböző nemű jelöltek, illetve, ha egy megválasztott képviselő valamilyen okból kiesik, a helyére csak vele azonos neműt lehessen állítani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását