2024. április 26. - Ervin

Juhászné Lévai Katalin a reformról

Az egészségügyi reformnak garantálnia kell az ellátottak esélyegyenlőségét, ezt pedig a fejkvóta meghatározás törvényi szabályozásával kell elérni - jelentette ki Juhászné Lévai Katalin (MSZP) országgyűlési képviselő debreceni sajtótájékoztatóján pénteken
2007. november 16. péntek 19:37 - Hírextra
Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista tagja úgy véli, hogy a fejkvóta hivatott kiegyenlíteni az esélykülönbségeket, vagyis az elmaradottabb térségben élő, egészségügyi mutatóik szerint is rosszabb helyzetben lévő állampolgárok után magasabb fejkvótát kell biztosítani, s erről a parlamentnek kell határoznia.

Juhászné Lévai Katalin tájékoztatása szerint a szocialista frakció nagyszámú módosító indítvánnyal kívánja a törvényt körülbástyázni. Szeretnék elérni például, hogy a magánbiztosítók profitalapjába ne számítson bele az állami fejkvóta.

A politikus hozzátette: az egészségügyi rendszer alapjának mindenekelőtt a betegeket kell szolgálni, s a jobb minőségű ellátást kell garantálnia. A verseny a betegekért folyik, s a betegek érekében történik minden, de törvényi garancia kell az egészségügyi dolgozók versenyképes jövedelmének biztosítására is.

Ez utóbbi nem olvasható ki a jelenlegi tervezetből - tette hozzá Juhászné Lévai Katalin.

Az MTI érdeklődésére, miszerint befolyásolhatja-e a reform folytatásának menetét a szerdára tervezett nagyszabású sztrájk, Juhászné Lévai Katalin kijelentette: a törvényt biztosan meghozzák. Ugyanakkor a végrehajtás formáiról, esetleges elemeinek lassításáról, illetve életbe léptetéséről tárgyalni kell.

A politikus kijelentette: nem örül annak, hogy a szakszervezetek ezt a módját választották a tiltakozásnak. Szerinte az ágazat szereplőivel jobb kommunikációra lenne szükség, a társadalmi-politikai konszenzus sokat segíthet a reformon, de félúton nem szabad megállni, az átalakítást végig kell vinni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását