2024. április 20. - Tivadar

Kegyetlen kínzás

Kegyetlenül megkínzott kutyát találtak az M5 autópálya kecskeméti elkerülő szakaszán autósok. Az állat egyik szemét kiszúrták, a hátát összeszurkálták. Valószínű, hogy gazdája az autópályán egyszerűen kidobta egy mozgó autóból a kutyát, melyet egy másik a
2007. december 9. vasárnap 19:50 - Hírextra
Az állatvédők szerint csoda, hogy a kutya túlélte a vele történteket. Szemtanúk híján egyelőre nem tettek rendőrségi feljelentést.

Kiszúrták a szemét, összeszúrkálták a hátát, erre azonban csak akkor jöttek rá az állatvédők, amikor az állatorvos megvizsgálta a kutyát. Az állatról először csak azt tudták, hogy egy autó elütötte az autópályán, ettől eltört az egyik lába, több bordája és légmellet is kapott. Amikor az orvos jobban megvizsgálta észrevette, hogy több késszúrás van az állat hátán és az egyik szemét is szándékosan szúrták ki.

"Elég komoly sérülései vannak, de úgy tűnik, hogy túléli" - mondta a Független Hírügynökségnek Szabó Attila, a kecskeméti Mentsvár Alapítvány munkatársa.

A kutya sebei egyenként is súlyosak, de - az állatvédők szerint - így együtt csoda, hogy túlélte a borzalmakat. Egyelőre fájdalomcsillapítót és gyógyszereket kap, mert légmelle miatt nem lehet altatni a műtétekhez. Utána hosszú hónapokig tart, mire az eb annyira felépül, hogy új gazdát kereshetnek neki. Az állatvédők ugyanis szeretnék, ha a kutya nem a menhelyen élne tovább, hanem őt is örökbe fogadná egy új gazdi.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását