2024. április 20. - Tivadar

Horror az újlengyeli álmenhelynél

250 kutyát tartottak embertelen körülmények között egy újlengyeli menhelyen, emiatt szinte minden nap pusztultak el az állatok közül. A beteg, legyengült állatok között többek hátán vasvillától szerzett sebek éktelenkedtek.
2007. november 23. péntek 19:01 - Hírextra
Az állatkínzásról egy ismeretlen értesített több környékbeli állatvédő szervezetet, akik pár nappal ezelőtt elvitték az összes ebet. Kecskemétre a Mentsvár Kutyamenhelyre 43 kutya került. Ezeket egyelőre két hétig karanténban tartják, majd az ivartalanítás és a kötelező védőoltás után új gazdit keresnek nekik.43 kutya került a kecskeméti Mentsvár Állatmenhelyre a 250 újlengyeliből. Az állatokat egyelőre karanténban tartják, állatorvosi megfigyelés alatt. Megkapták a kötelező védőoltásokat, hamarosan ivartalanítják őket és kapnak mikrocsipet is. Csak ezután kerülhetnek új gazdájukhoz.

Az újlengyeli telepen mindent kutyapiszok borított, az állatok alig találtak száraz helyet maguknak, csontsoványak, betegek voltak. Többük hátát vasvillától származó sebek borították. Az aktivisták amit tudtak lefotóztak.

Amit nem tudtak eltüntetni azt tudtuk csak lefotózni, de az is eléggé árulkodik arról, hogy hogyan tartották ott a kutyákat, vannak olyan fotók, ahol látszik, hogy milyen sérüléseket szenvedtek a kutyák, volt, amelyiket vasvillával szúrták le, még az is árulkodó amiről készült fotó, amiről pedig nem, azt képzelni lehet, hogy mi lehetett ott - mondta a Független Hírügynökségnek Szabó Attila a Mentsvár Alapatívány aktivistája.

Az állatvédők az újlengyeli telepet működtető alapítvány elnökét állatkínzás miatt feljelentették a rendörségen. Emellett a helyi jegyzőnél azt is kezdeményezték, hogy az önkormányzat örökre tiltsa el az állattartástól az alapítványt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását