2024. május 25. - Orbán

Bulgáriában új állatvédelmi törvény

Bulgáriában új állatvédelmi törvényt fogadott el a parlament pénteken. A törvényhozók a kóbor állatok számának csökkenését szeretnék elérni az új szabályozással, amely alapján komoly pénzbüntetésre számíthatnak azok az állattartók, akik rosszul bánnak ked
2007. november 30. péntek 19:24 - Hírextra
A bolgár hatóságok a kommunizmus bukása, azaz 1989 óta küzdenek a kóbor állatok problémájával. Az Európai Unió jogszabályaival összhangban alkotott új törvény szerint akár 3 ezer leva (majdnem 390 ezer forint) büntetés is kiszabható azokra az emberekre, akik utcára teszik háziállatuk kicsinyeit. Ha nem tudják elhelyezni a kölyköket, a szabály értelmében kasztráltatniuk kell házikedvencüket. A törvény ugyanakkor tiltja az állatkínzást.

1998 és 2006 között mintegy 70 ezer kóbor kutyát altattak el Szófiában, az állatvédők tiltakozása ellenére. Különböző becslések szerint jelenleg 11-20 ezer kóbor kutya csatangol a bolgár főváros utcáin. A sajtó gyakran számol be olyan esetekről, amikor a kóbor állatok embereket támadnak meg. Legutóbb kedden történt tragédia: egy délkelet-bulgáriai faluban élő brit nőt halálra marcangoltak a kóbor kutyák.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását