2024. április 25. - Márk

Ülni fog a kutyahóhér

Állatkínzás és garázdaság vétsége miatt öt hónap szabadságvesztésre ítélt első fokon egy 36 éves salgótarjáni férfit a Salgótarjáni Városi Bíróság, míg felbujtójának, egy 45 éves salgótarjáni nőnek 50 nap közérdekű munkát kell végeznie - tájékoztatta a tá
2007. november 8. csütörtök 19:35 - Hírextra
A szóvivő elmondta, hogy a 45 éves salgótarjáni hölgy szeretett volna megszabadulni németjuhász keverék kutyájától. A nő 36 éves szomszédját hívta segítségül és egy baltát is adott a férfinek, aki a kertben több alkalommal fejbe ütötte az állatot. A kutya ettől nem pusztult el, így a férfi egy késsel elvágta a torkát.

A féri erőszakos cselekménye az állat elpusztításán túl, a szomszédokban riadalmat és megbotránkozást is keltett.

Bóna Gyula szerint példaértékű az ítélet, de példaértékű az is, hogy a salgótarjáni rendőrkapitányság és a Salgótarjáni Városi Ügyészség közös munkája eredményeként az elkövetéstől számított 15. napon bíróság elé állították a két gyanúsítottat.

Az ügyészség és a 45 éves nő tudomásul vette az ítéletet, míg a férfi enyhítésért fellebbezett, így az ő sorsáról a Nógrád Megyei Bíróság másodfokon fog dönteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását