2024. május 3. - Tímea, Irma

Villamosenergia-összegzés...mennyit fogyasztunk?

Pénteken hozzák nyilvánosságra az MVM Trade ZRt. csütörtöki villamosenergia-árverésének részletes eredményeit és értékelését. Azt már csütörtökön tudni lehetett, hogy az első szekcióban összesen 920 megawatt villamosenergiát értékesítettek, megawattóránké
2007. október 26. péntek 09:05 - Hírextra
Az MVM Trade árverésén az első szekcióban felkínált, és a teljes ajánlati mennyiség döntő hányadát kitevő villamosenergia teljes egészében elkelt csütörtökön. A vállalat - élve az ajánlati kiírásban rögzített jogával - az aukció során további 15 százalékkal megnövelte a megajánlott mennyiséget, azért, hogy a fogyasztók minél kisebb árnövekedéssel jussanak villamos energiához - közölte a Magyar Villamos Művek (MVM) csütörtökön. Az eredetileg felkínált 800 megawattnyi termék helyett így összesen 920 megawattnyi áramot értékesítettek.

A vásárlók jellemzően magyarországi áramszolgáltatók kereskedelmi leányvállalatai, illetve nagyfogyasztók voltak, így az értékesített villamosenergia döntően itthoni fogyasztókhoz kerül.

Az MVM Trade ZRt. a villamosenergia induló árát a lipcsei áramtőzsde jegyzésénél (61 euró per megawattóra) jelentősen alacsonyabb, 56 euró per megawattórás értékben állapította meg. Az árverésen a felkínált mennyiség végül 65 euró per megawattórás áron talált gazdára.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását