2024. május 9. - Gergely

54,85 millió áfát igényelt vissza fiktív számlák alapján

Még most is vannak fémhulladékok annak a fémfelvásárló cégnek az udvarán, amely egy 1995-ös nyomozás adatai szerint fiktív számlák alapján igényelt vissza közel 55 millió forint áfát. A cég egykori tulajdonos-ügyvezetője, Veres János pénzügyminiszter az R
2007. október 15. hétfő 06:31 - Hírextra
A Bogát- Ferr Kft-t 1991-ben alapították. Veres János és Kabai Károly fele-fele arányban volt tulajdonos. Veres János 1993 december 31-ig ügyvezetője is, utána már csak tulajdonosa volt a cégnek. A büntetőeljárásban felkért könyvszakértő a Heti Világgazdaság szerint azt állapította meg, hogy a Bogát- Ferr kft. 1991 és 1995 között 54 millió 846 ezer forint áfát igényelt vissza 1039 fiktív számla alapján, amit nincstelen és gyakran analfabéta emberek állítottak ki.

Az RTL Klub Híradója egy nyíregyházi erőmű átadásán érte el a pénzügyminisztert. Veres János azt mondja, sem neki, sem akkori cégének nincs köze az ügyhöz.

"Nem a céget vizsgálták, a cég bizonyos ügyfeleit vizsgálták. Azt gondolom, hogy ezért ez semmi más nem, mint egy személyes támadás. " - mondta a pénzügyminiszter.
Veres János hozzátette: már az 55 millió forint is visszakerült az államhoz. Hogy miként, arról a miniszter többet nem mondott. A cég elleni nyomozást később megszűntették, míg a fiktív számlát kiállító emebereket a bíróság jogerősen felfüggesztett börtönre ítélte.

A Fidesz szerint erre nincs magyarázat és Veres menesztését követeli a miniszterelnöktől.
Gyurcsány Ferenc szombaton azt mondta: egyetlen hatósági vizsgálat sem utal arra, hogy Veres Jánosnak köze lett volna az áfacsaláshoz.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását