2024. május 2. - Zsigmond

2,2 százalékos bővülés várható

Nem módosított a Pénzügyminisztérium (PM) áprilisi prognózisán az idei gazdasági növekedés tekintetében, továbbra is 2,2 százalékos bővüléssel számolnak. 2008-ra azonban 2,8 százalékos GDP-növekedést várnak az áprilisban közölt 2,6 százalék helyett - mond
2007. szeptember 18. kedd 14:22 - Hírextra
Az inflációs adatok rosszabbak lesznek a vártnál. A konvergencia programban erre az évre 7 százalékkal, 2008-ra pedig 3,5 százalékkal számoltak. A PM legfrissebb prognózisában azonban már 7,5 százalékos idei, és 4,5 százalékos jövő évi infláció szerepel. Veres János szerint a sikeres költségvetési konszolidáció hatása ez az egyszeri inflációs hatás, de 2009-re már jelentősen alacsonyabb, 3 százalékos értékkel számolnak.

A PM erre az évre korábban 6,8 százalékos államháztartási hiánnyal számolt, , de a kedvezően alakuló folyamatok hatására ezt most 6,4 százalékra módosítja - mondta Veres János. A jövő évre vonatkozó deficit-prognózison is javítottak, ami így 4,3 helyett 4,1 százalék lett.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását