2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Rogán vs. Gödör

Rogán Antal fideszes polgármester politikai támadást indított Budapest egyik kulturális intézménye, a Gödör Klub ellen. Politikai harcához, helyzetével visszaélve, olyan hatósági eszközt is bevet, amihez nincs joga.
2008. június 22. vasárnap 17:54 - Hírextra
A Magyar Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetsége V. kerületi szervezetei nevében mélyen elítéljük Rogán Antal támadását a kultúra ellen és tiltakozunk amiatt, hogy a hatósági munkába jogszerűtlenül beleszólva kényszerít ki neki tetsző intézkedéseket.

A Gödör Klub az Erzsébet téren működik, ott, ahol a Nemzeti Színház állna, ha a Fidesz-kormány nem állíttatja le az építkezést, szimbolikusan és ténylegesen gödröt hagyva maga után. A kultúra azonban megtöltötte a gödröt. Az elmúlt öt évben olyan programok, kortárs zenei koncertek, kiállítások, előadások voltak itt, amik Budapest egyik legszínvonalasabb szórakozóhelyévé tették a Gödör Klubot.

A Gödör igazi civil agora, amire nem csak a belvárosi és lipótvárosi polgárok lehetnek büszkék.

A Gödör Klub elleni legfrissebb támadás a Belváros-Lipótváros Képviselő-testületének utolsó ülésén kezdődött, akkor egy fideszes képviselő csendháborítással vádolta meg a klubot. Csütörtökön Rogán Antal sajtótájékoztatójával folytatódott, ahol a polgármester már a klub büféjének bezárásával fenyegetőzött. A kerület jegyzője, értve az utasítást, ezt meg is tette már másnap. Mindezt annak ellenére, hogy a hatósági eljárásba a polgármesternek törvény szerint nincs beleszólása. Rogán Antal ráadásul rosszul ismeri az V. kerületi rendeleteket, tévesen hivatkozott a 8 órai zajkorlátozásra. Ezt a hibát nyilván észlelte a jegyző is, ezért ő nem a zajra, hanem a működési engedély hiányára hivatkozott. Az engedély ideiglenes voltával már korábban is tisztában volt a hivatal, ez csak ürügyként szolgált a betiltásra. A lépés időzítéséből viszont egyértelműen kiderült, hogy a jegyző politikai megrendelést teljesített.

Felszólítjuk Rogán Antalt, hogy ne álproblémákkal kampányoljon, hanem a kerület valódi problémáival foglalkozzon, például Belváros-Lipótváros nyomasztó pénzügyi hiányának megoldásával vagy a két éve leállított kerületi fejlesztések újraindításával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását