2024. április 24. - György
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vagy ne vádaskodjon!

Az MSZP arra szólítja fel Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, hogy tegyen feljelentést, ha tudja mely beruházásoknál történt visszaélés - mondta Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.
2008. június 15. vasárnap 17:50 - Hírextra

Az ellenzéki pártelnök egy televíziós interjúban korábban arról beszélt, hogy hosszú listájuk van arról, milyen beruházásoknál és döntéseknél történt nyilvánvalóan korrupció vagy visszaélés - közölte a szocialista politikus, aki szerint nincs Magyarországon politikai válság, bár Orbán Viktornak igénye lenne rá.
    A képviselő elmondta, Orbán Viktor szakmája szerint jogász, pontosan tudja, hogy ha tudomása van egy bűncselekményről és nem tesz feljelentést, akkor maga is bűnrészessé válik.

    Orbán Viktor pénteken, a HírTV-nek adott interjúban többek között arról beszélt, hogy jó néhány éve annak tudatában él és beszél, hogy "nagy valószínűséggel" lehallgatják a titkosszolgálatok. Ezt a filmművészeti egyetemen április végén, zárt körben elhangzott beszéde kapcsán mondta.
    Beszélt arról is, hogy hosszú listájuk van arról, milyen beruházásoknál és döntéseknél történt nyilvánvalóan korrupció vagy visszaélés.

    Szabó Zoltán ezzel összefüggésben arra szólította fel a pártelnököt, hogy azoknak a Fidesz által vezetett önkormányzatoknak a listáját is hozza nyilvánosságra, amelyektől "a Fideszhez köthető cégekhez" szivárog az önkormányzat pénze. A politikus szerint az elmúlt időszakban számos gyanús ügyre derült fény, többek között Tatabányán, Debrecenben, Nagykanizsán, Hódmezővásárhelyen.

    A megfigyeléssel összefüggésben azt mondta, Orbán Viktor folyamatosan törvénytelenséggel vádolja a kormányt, ezért érvei elveszítik komolyságukat, "legfeljebb egyetlen dolgot igazolhatnak, azt, hogy ha Orbán Viktornak alkalma volna rá, használna ilyen eszközöket politikai ellenfelei lejáratására".

    Szabó Zoltán szerint a Fidesz elnökének válság iránti vágya érthető, hiszen ha a kormány politikája meghozza az eredményeit, és a választók belátják, hogy az áldozatok nem voltak hiábavalók, csökkennek az esélyei, ezért ki szeretné erőszakolni az előre hozott választást.
    Hozzátette: a kormány egyáltalán nem cselekvőképtelen, a koalíciós szakítás óta pedig a munkája is felgyorsult, lényegesen több törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek, és lényegesen több határozatot is fogadott el.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője Szabó Zoltán szavaira közleményben reagált. "Az MSZP ma ismét megmutatta a kisebbségi kormányzás igazi arcát. Miközben az infláció immár 7 százalékos, a munkanélküliek száma pedig egy év alatt 11 ezerrel nőtt, miközben napokon belül négy újabb nagy gyár zárja be kapuit, és küszöbön az energiahordozók árának újabb emelése, a kormánypárt semmi mást nem tesz, csak tovább hazudozik, és ócsárolja az ellenzéket" - tartalmazza a közlemény.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. június 15. 18:05
Cserpalkovics a nemválaszolás mestere. Miért nem tesz feljelentést Orbán Viktor?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását