2024. május 17. - Paszkál

Vádemelési javaslat a molotov koktél dobálók ügyében

Vádemelést javasolnak a rendőrök egy 22 éves és egy 29 éves fiatal ellen, akik a nyomozók szerint Molotov-koktélt dobtak tavaly decemberben egy óbudai pártirodára - közölte honlapján a rendőrség pénteken.
2008. június 13. péntek 11:15 - Hírextra
Közleményük szerint befejezték a nyomozást a 2007. december 17-én, közveszélyokozás bűntett előkészülete, valamint rongálás vétségének gyanúja miatt indított eljárásban.

A tettesek Budapest III. kerületében egy párt irodájának ajtaját kalapáccsal betörték, majd egy meggyújtott Molotov-koktélt dobtak a helyiségbe, az épületben azonban nem keletkezett tűz. Az elkövetők elkészítettek további két darab Molotov-koktélt, melyet a helyszín közelében hagytak.
A nyomozók a bűncselekmény elkövetésével egy 22 éves budapesti és egy 29 éves szentendrei fiatalt gyanúsítanak, őket a bűncselekmény elkövetése utáni napon fogták el.

Az MTI korábbi jelentései alapján a tettesek az MSZP III. kerületi, Mókus utcai irodáját rongálták meg és próbálták felgyújtani.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság akkor azt közölte az MTI-vel, hogy a tanúk elmondása alapján a két fiatal - egyikük főiskolai tanuló, a másik egy informatikai cég munkatársa - szélsőjobboldali nézeteket vall, és több kormányellenes tüntetésen is részt vett.
Egyikük teljes beismerő vallomást tett a rendőrségen, amelyből kiderült: már előre kitervelték, hogy "valamilyen balhét kellene csinálni", ezért palackokat és benzint vásároltak, majd kalapáccsal betörték a pártiroda ablakát, és bedobták oda az előkészített Molotov-koktélt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását