2024. április 26. - Ervin

A somogyi Fidesz nem enged

A Somogyért Egyesület Elnöksége és közgyűlési frakciója a minap tiltakozott az ellen, hogy a megyei közgyűlés elnöke a hatóságokhoz továbbította a Gyenesei István elnöki működése alatt talált gyanús ügyeket.
2008. június 13. péntek 20:37 - Hírextra
Azokat az ügyeket, amelyekről az elmúlt évtizedekben Somogyban is csak félve mertek suttogni az emberek. Most azonban Gelencsér Attila, a közgyűlés elnöke azt tette, amit tisztsége, lelkiismerete és a választói megkívántak tőle: néhány ügy kapcsán bátor kiállásával felhívta a somogyiak figyelmét arra, mi is történt a rendszerváltás óta a megyében. Ezzel pedig üzent. Egyfelől azoknak, akik a mutyizást, a "kéz kezet mos" politikáját természetesnek, a közpénzt pedig a sajátjuknak tartják. Azt üzente nekik, ennek az időnek vége van Somogyban.

De egyben üzent a somogyiaknak is, azt üzente, nem lesz ilyen többé, véget ért a közvagyonból épített klientúrák ideje, a közpénzből épített karrierek, vagyonok ideje. Nem lehet többé büntetlenül lopni és csalni még a politikusoknak sem. Kiállásával azok mellé állt, akik Somogy megye elmúlt két évtizedét nem sikertörténetként élték meg. Azok hangján szólt Gelencsér Attila, akik szerint Gyenesei István politikai karrierje nagyon sokba került Somogy megyének, és a somogyi embereknek. Mert nem biztos, hogy a Somogyért elnökségének igaza van az arányokban, vagyis abban, hogy a megye nagy többsége sokra tartja az elmúlt évtizedeket.

Gyenesei István minisztersége bizonyára nagy megtiszteltetés számára. Mégis tanulságos a szocialista politikusok lehajtott fejét látni, a megye politikai elitjének ironikus mondatait hallani. Ezekből az látszik, szégyellni való ez a kinevezés.

Gyenesei István most politikai ügyet kreál egy nem politikai ügyből, megfélemlíteni igyekszik a közgyűlés elnökét és azokat, akik nem akarnak hallgatni a törvénytelenségekről. Mi, a Somogy Megyei Közgyűlés Fidesz Frakciója azonban kiállunk a közgyűlés elnöke mellett és azok mellett, akik a törvényességet képviselik, és nem engedünk a megfélemlítésnek.

Kaposvár 2008-06-13.

A Somogy Megyei Önkormányzat Fidesz Frakciója nevében Csorba Ottó frakcióvezető
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását