2024. május 3. - Tímea, Irma

Lados félt Zuschlagtól

"A hamisításokban azért vettem részt, mert Zuschlag utasított rá, és nem mertem ellenkezni"- vallotta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen tavaly októberben Lados István, a csalással és más bűncselekményekkel vádolt Zuschlag János szocialista politikus egyi
2008. június 13. péntek 08:18 - Hírextra
Lados István, az ellenük indított eljárás nyomozati szakaszában a Vas megyei MSZP felduzzasztására létrehozott ifjúsági szervezetek alakuló ülésein történt okirat-hamisításokról is beszámolt – értesült a lap.

Az akkor még csak gyanúsított férfi a vádhatóság előtt az mondta: a Vas Megyei Fiatal Baloldal alapszervezetei alakuló üléseinek jegyzőkönyveit Zuschlag János és a megyei szocialisták erős embere, Tóth Csaba irányításával hamisították azért, hogy az oda beléptetett személyek könnyebben a vasi MSZP tagjai lehessenek.

"Az akció célja az volt, hogy Tóth az így szerzett szavazatokkal átvehesse a megyei MSZP-szervezet vezetését Ipkovich Györgytől" – idéz Ladost a Magyar Hírlap.

A pályázati pénzek elsikkasztása érdekében futószalagszerűen elkövetett okirat-hamisításokról azt állította, gyakori volt, hogy gyanúsított-társaival egymás nevében írták alá a támogatási kérelmeket és az ezekhez kapcsolódó dokumentumokat, ők készítették a pénz felhasználását igazoló, különböző vállalkozások nevében kiállított számlákat is. Ismert, miszerint Zuschlagot és tizenöt társát különösen nagy kárt okozó, bűnszervezet tagjaként folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalással és okirat-hamisítással vádolja az ügyészség.

A vádhatóság szerint Zuschlag János – az Ifjú Szocialisták Mozgalma, majd a Fiatal Baloldal alelnöke – vezetésével társai, Lados István, Katus Ferenc, Őri András, Krausz Csaba, Marsovszky Balázs, Kullai Tamás és Prácser László, igazi tevékenységet nem folytató egyesületeken keresztül, állami támogatásokban részesültek, úgy, hogy az elszámolásokat rendszerint meghamisították. A 2000-től 2006-ig elkövetett bűncselekményekkel okozott, hetvenmillió forintra értékelt kár nagy részét a vádlottak a nyomozati szakban megtérítették.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását