2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Gyurcsány: Az SZDSZ rúgta ki Horváth Ágnest

Kóka János és Horn Gábor vetette fel elsőként Horváth Ágnes kirúgását - nyilatkozta az Indexnek adott interjújában Gyurcsány Ferenc. Horn Gábor az ATV reggeli műsorában viszont azt mondta, ő vetette fel, hogy Horváth Ágnes lemond, ha az MSZP kihátrál az e
2008. április 10. csütörtök 11:03 - Hírextra
A kormányfőnek a hírportál által feltett egyik kérdésben megfogalmazódott, hogy a koalíciós szakítás háttere furcsa helyzetet eredményezett.

"Kóka János azt mondta, hogy váratlanul érte Horváth Ágnes menesztése, Gyurcsány Ferenc viszont azt mondta, hogy már korábban, a múlt szombati bejelentés előtt beszélt erről az SZDSZ elnökével" - idézte fel a történteket az Index.

Kóka János és mellette Horn Gábor a pártértekezlet előtti szerdán, késő délután, este azokban a székekben ültek, mint most önök - mondta el a lap újságíróinak Gyurcsány Ferenc.
"Nagyjából világos volt, hogy a pénztártörvény átalakítása az MSZP szerint elengedhetetlen, és ennek tartalmában jelentős vita van a két párt között. Miután a koalíciós egyeztetést erről befejeztük, bejöttünk ebbe a szobába négyen, Lendvai Ildikó volt a negyedik. Itt nem a mi szánkból, hanem a tárgyalópartnereink szájából hangzott el, hogy ebben a helyzetben az a legkevesebb, hogy Horváth Ágnesnek minden bizonnyal mennie kell. Sőt, azt is mondták, hogy egy ilyen helyzetben az SZDSZ-nek valószínűleg bele kell mennie egy tárcacserébe is. Ez többedszer jött elő, és reális alternatívaként emlegették, hogy inkább a koalíción kívül kell lenniük. Azt gondolom, ez világos beszéd" - jelentette ki az Indexnek nyilatkozva Gyurcsány Ferenc.

Az ATV Reggeli Jam című műsorában - a hírműsor MTI-hez eljuttatott összefoglalója szerint - Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője másként emlékezett a kormányfővel folytatott informális beszélgetésre. Emlékei szerint ő vetette fel, hogy Horváth Ágnes lemond, ha az MSZP kihátrál az egészségbiztosítási törvény mögül.

"Azt mondtam, hogy ennek egyik lehetséges következménye a koalíció felbomlása" - mondta Horn Gábor a műsorban. Az ügyvivő közölte: azt is javasolta a miniszterelnöknek, hogy a koalíció kezdeményezzen népszavazást az egészségügyi törvényről. Hozzátette: Gyurcsány Ferenc ezt nem tartotta jó ötletnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását