2024. április 25. - Márk

463 gyógyszer ára csökkent

Április 1-jén 463 gyógyszer ára csökkent, átlagosan 5 százalékkal - jelentette be Horváth Ágnes egészségügyi miniszter pénteken, budapesti sajtótájékoztatóján. Többek között vérnyomás- és koleszterincsökkentők, urológiai készítmények, pszichiátriai szerek
2008. április 4. péntek 14:02 - Hírextra
"Idén további kézzelfogható gyógyszerár-csökkenés várható" köszönhetően a gyógyszer-gazdaságossági törvénynek és a negyedéves fixesítésnek - tette hozzá Horváth Ágnes, aki emlékeztetett arra, hogy januárban is több, mint négyszáz termék ára csökkent átlagosan 6 százalékkal, tavaly pedig 2500 árcsökkentést kezdeményeztek a gyártók, amely összesen 959 terméket érintett.

Horváth Ágnes arra számít, hogy mivel idén sok terméknek lejár a szabadalmi védettsége, így ezek egy része is bekerülhet abba a kategóriába, amelyeknél árat lehet csökkenteni. Az előrejelzések szerint 2008-ban tartható lesz a gyógyszerkassza előirányzata.

Az egészségügyi miniszter beszámolt arról, hogy tárgyalásokat folytatott a Magyar Gyógyszerész Kamarával a patikusok egyfajta teljesítménydíjazásáról. Az elképzelések szerint plusz díjazásban részesülnének azok a gyógyszerészek, akik a referenciaterméknél olcsóbb készítményt ajánlanak a betegnek, ha lehetőség van a készítmény helyettesítésére.

A gyógyszertáron kívül forgalmazásról szólva Horváth Ágnes elmondta: 650 elárusítóhelyen 416 féle készítményhez lehet hozzájutni, továbbá kiemelte azt is, hogy 234 új patika nyílt az országban és 80 gyógyszertár-alapítási kérelem van az ÁNTSZ-nél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását