2024. április 25. - Márk

Kóka pénzügyi tanulmánykirándulásra megy

Kóka János három ország liberális miniszterelnökének meghívására több európai fővárost érintő körútra indul szerdán; a látogatás célja az SZDSZ adó- és gazdaságpolitikai reformterveinek ismertetése, illetve azoknak a tapasztalatoknak a megvitatása, amelye
2008. április 8. kedd 18:46 - Hírextra
A párt ügyvivője szerint a magyar belpolitika az elmúlt hetekben arról szólt, hogy a térség országai elhúztak Magyarország mellett. "Erről siránkozik a jobboldal, erről siránkozik a baloldal erről siránkozik mindenki, nekünk pedig ebből a siránkozási kultúrából elegünk van. Odamegyünk és megnézzük, hogy ők hogyan csinálták" - mondta a politikus.

Kóka Jánoson kívül a delegáció tagja lesz Szent-Iványi István EP-képviselő és Eörsi Mátyás.
A magyar politikusok szerdán először Calin Popescu-Tariceanu román miniszterelnökkel, valamint Varujan Vosganian gazdasági és pénzügyminiszterrel találkoznak Bukarestben, majd csütörtökön Helsinkiben Matti Vanhanen finn miniszterelnökkel tárgyalnak. Végül Tallinba látogatnak, ahol a delegációt Andrus Ansip észt miniszterelnök fogadja. A tárgyalásokat követően a delegáció Tallinban marad, ahol részt vesz az ELDR, az európai liberális pártszövetség ülésén.

Eörsi Mátyás elmondta: arra kíváncsiak, hogy milyen döntéseket hozott Románia és Észtország, azért, hogy sikeressé tudjanak válni. Hozzátette, hogy azt szeretnék, ha a sikerhez vezető lépéseket Magyarországon is megtennék.

A távirati iroda kérdésére azt mondta, hogy csak akarat és döntés kérdése az, hogy politikai erők hajlandóak lesznek-e átvenni ezeket a sikeres gazdasági lépéseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását