2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A dokumentumfilmes zsűri értékelése

Nyilvános értékelést tart a dokumentumfilmes zsűri ma a 39. Magyar Filmszemlén, Budapesten. A Nemzeti Filmiroda és a Magyar Történelmi Film Közalapítvány szintén hétfőn ad tájékoztatást céljairól és az elmúlt év eredményeiről.
2008. február 4. hétfő 08:16 - Hírextra

A dokumentumfilmes zsűri elnöke Gulyás Gyula filmrendező, tagja Muhi Klára filmkritikus, Kékesi Attila filmrendező, operatőr, Kabdebó György filmrendező, producer és Papp Gábor Zsigmond filmrendező. Az ez évi versenyprogramban 33 dokumentumfilm kapott helyet. A kínálatban mai és történelmi témájú alkotások, portrék és szociológiai jellegű munkák egyaránt megtalálhatók.

Muhi Klára korábban, az előzsűri munkáját összegezve azt mondta: bízott abban, hogy - mint néhány éve a játékfilmben - előáll egy fiatal generáció, és "felrúgja végre azt az avítt, a nyolcvanas évek közszolgálatiságát idéző dokufilmezést, amibe évek óta beleragadtunk". "Sok-sok megrázó sors tárult fel előttem, rengeteg érdekes információhoz jutottam, de azért a csoda idén is elmaradt" - tette hozzá.
A 39. Magyar Filmszemle keretében a kísérleti és kisjátékfilmeket elbíráló zsűri, valamint a diákzsűri kedden tart nyilvános értékelést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását