A dokumentumfilmes zsűri értékelése

Nyilvános értékelést tart a dokumentumfilmes zsűri ma a 39. Magyar Filmszemlén, Budapesten. A Nemzeti Filmiroda és a Magyar Történelmi Film Közalapítvány szintén hétfőn ad tájékoztatást céljairól és az elmúlt év eredményeiről.

A dokumentumfilmes zsűri elnöke Gulyás Gyula filmrendező, tagja Muhi Klára filmkritikus, Kékesi Attila filmrendező, operatőr, Kabdebó György filmrendező, producer és Papp Gábor Zsigmond filmrendező. Az ez évi versenyprogramban 33 dokumentumfilm kapott helyet. A kínálatban mai és történelmi témájú alkotások, portrék és szociológiai jellegű munkák egyaránt megtalálhatók.

Muhi Klára korábban, az előzsűri munkáját összegezve azt mondta: bízott abban, hogy - mint néhány éve a játékfilmben - előáll egy fiatal generáció, és "felrúgja végre azt az avítt, a nyolcvanas évek közszolgálatiságát idéző dokufilmezést, amibe évek óta beleragadtunk". "Sok-sok megrázó sors tárult fel előttem, rengeteg érdekes információhoz jutottam, de azért a csoda idén is elmaradt" - tette hozzá.
A 39. Magyar Filmszemle keretében a kísérleti és kisjátékfilmeket elbíráló zsűri, valamint a diákzsűri kedden tart nyilvános értékelést.

Forrás: MTI