2024. április 25. - Márk

Imádok élni

Imádok élni címmel filmet forgat tavasszal a Magyar Operatőrök Társaságának (HSC) STÁB Iskolája - mondta Novák Emil, az operatőri szervezet vezetőségi tagja, a képzés vezetője pénteken az MTI-nek. Az operatőr azután nyilatkozott erről, hogy a 39. Magyar F
2008. február 2. szombat 07:00 - Hírextra

Novák Emil az MTI-nek elmondta: az Imádok élni című film története három fiúról és három lányról szól, akik egy komputerjátékhoz hasonló fantáziavilágban élnek. Küzdenek egymással, keresik a szerelmet.

A filmet áprilisban vagy májusban kezdik el forgatni és várhatóan az év végére fejezik be. Az alkotás forgatókönyvírója és rendezője is a stábiskola hallgatója - fűzte hozzá, jelezve, hogy a film elkészítéséhez jelenleg 60 millió forint áll rendelkezésükre.

Novák Emil a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a HSC célja egy olyan oktatási szellem meghonosítása, amely megfelel "az ipari kihívásoknak", a nemzetközi normáknak. Fontosnak nevezte, hogy a stábiskolában végzett szakemberek "akárhol meg tudják állni a helyüket a világban".
Az operatőrök oktatását a 2006 júniusában elhunyt, kétszeres Kossuth-díjas operatőr, Illés György kezdte el, ezt a hagyományt szeretné folytatni az operatőrök társasága - mondta.

A stábiskolában nyolc szak (segédoperatőr, televíziós kameraman, digitális utómunka, világosító, rendezőasszisztens, gyártásszervező, díszletépítő, díszletfestő) működik, szakonként 10-15 hallgatóval - közölte Novák Emil, hozzáfűzve, hogy egy-egy szakot csak annyi tanulóval indítanak el, amennyire az adott szakmának szüksége van.

Kitért arra: jövőre bevezetik az angol nyelvű képzést annak érdekében, hogy "naprakészek" legyenek. Emellett olyan, emelt szintű képzést indítanak, amely lehetőséget ad a stábiskolában végzetteknek arra, hogy szakvégzettséget szerezzenek.

Novák Emil tájékoztatása szerint az Oktatási és Kulturális Minisztérium, illetve a HSC jelenleg olyan rendszer kialakításán dolgozik, amelynek alapján az iskola növendékei kreditpontokkal bekerülhetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetemre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását