2024. május 5. - Györgyi

Csúcson a halálozás

Hétfőre 82 780-ra emelkedett Magyarországon azoknak a száma, akiknek a szervezetében kimutatták az új koronavírust. Vasárnap 3581 fertőzöttet vettek nyilvántartásba a hivatalos tájékoztatás szerint.
2020. november 2. hétfő 07:53 - HírExtra



A járvány áldozatainak száma az elmúlt napon 70-nel emelkedett, így már 1889-en haltak bele a koronavírus-fertőzés szövődményeibe. Korábban sosem követelt egy nap alatt ennyi életet a Covid-19, eddig szombaton adtak hírt a legtöbb, 69 elhunytról.

A gyógyultnak nyilvánított emberek száma 398-cal, 20 476-ra emelkedett, így a regisztrált aktív fertőzöttek vasárnap 60 415-en voltak, 3113-mal többen, mint egy nappal korábban. 

Kórházba vasárnap 212 fertőzött került, így összesen 4417 koronavírusos beteget ápolnak ilyen körülmények között. Közülük 313-an voltak lélegeztetőgépen, 7-tel többen, mint szombaton. A hét utolsó napján 13 628 laboratóriumi vizsgálatot végeztek el – a pozitivitási arány több mint 26,2 százalékos, pedig az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint legfeljebb 5 százalék lehetne –, a járvány kezdete óta összesen 1 097 371-et.

A járványügyi tájékoztató honlapon felhívták a figyelmet arra, hogy hétfőtől szigorúbbak a maszk viselésére vonatkozó szabályok: már a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező elfedni az arcot, a maszkot csak az étel és ital fogyasztása idejére lehet levenni. A rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést, és ha valaki nem tartja be a szabályokat, megbüntetik.

 

Forrás: hvg.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását