2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fidesz: pazarló költekezés a minisztériumokban

A Fidesz az Állami Számvevőszék jelentése alapján úgy véli, hogy a kormány továbbra is pazarlóan és manipulatív módon költi el az adófizetők pénzét - mondta Mádi László, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján.
2008. augusztus 12. kedd 12:35 - Hírextra

A fideszes politikus szerint lesújtó képet mutat a minisztériumokról az Állami Számvevőszék (ÁSZ) költségvetési gazdálkodásról szóló legutóbbi jelentése.
Mint mondta, az ÁSZ megállapításai között az szerepel, hogy a minisztériumi munkában gyakran változnak a prioritások, hiányoznak a döntésekhez szükséges információk, hiányosak az ellenőrzések, nem definiálják az állami feladatokat, és nem hangolják össze a hazai és uniós források tervezését a felhasználással.

Emellett az állami támogatások odaítélésének nem volt egységes szempontrendszere, és a folyósításokat sem ellenőrizték megfelelően - tette hozzá.
A fideszes politikus arról is beszélt, hogy a jelentés szerint például a Gazdasági Minisztérium nem, vagy csak késedelmesen szolgáltatott adatokat, így a számvevőszék csak részben tudta betölteni ellenőrző feladatát.

Mádi László az ÁSZ jelentése alapján úgy összegzett: a költségvetési gazdálkodás fegyelmezettsége és hatékonysága semmit sem javult, továbbra is pazarló és manipulatív a kormány pénzelköltési technikája.

Mint mondta, olyan rossz a helyzet, hogy Kovács Árpád, az ÁSZ elnöke egy interjúban az "itt a piros, hol a piros"-hoz hasonlította az állami költekezést, és arról is beszélt, hogy sokszor a számvevőszék vizsgálatai sem tudnak eligazodni a pazarló költségvetési gyakorlaton.
Mádi László a miniszterelnök őszödi beszédére utalva kijelentette: Gyurcsány Ferenc hazugsága és manipulációja nem állt meg 2006 nyarán, továbbra is milliárdok mennek el "elvtársak, haverok" szakértői juttatásaira, valamint önfényezésre és propagandára.
Mint fogalmazott, a kisebbségi kormány alkalmatlan a felelős irányításra, Gyurcsány Ferencet csak a "spájzolás" érdekli, és nem törődik az emberek valós problémáival.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását