2024. április 24. - György

3 masszázsfajta, amit biztosan élvezni fog

A masszázs hagyománya távolabbra tekint vissza, mint hogy meg tudnánk állapítani a pontos eredetét. Végig járta az emberiséggel a fejlődés útját, de meglepően keveset változott, így a masszázs hagyományán keresztül magunkévá tehetünk egy darabot a múltból.
2020. november 1. vasárnap 09:27 - HírExtra

Rengeteg különböző masszázsstílus alakult ki, és tűnt el az évek során, de van három, melyeknek nem árt az idő vasfoga. De miért pont ez a három? Mivel a jó masszázs két fő eleme tökéletes harmóniában van. A gyógyhatás és az örömszerzés megfelelő kombinációja a jó masszázs titka.

Talpmasszázs

A talpmasszázs gyógyítás szempontjából az egyik leghatékonyabb masszázsfajta, mégsem népszerű. Az általánosan elfogadott álláspont róla, hogy leginkább csak kellemes, de gyógyhatás szempontjából legfeljebb a talp fájdalmain tud segíteni. Szerencsére azonban az utóbbi években egyre több neves spirituális vezető, jógi és alternatív gyógyításra specializálódott személy szólalt fel a talpmasszázs mellett. Sokuk szerint a talpban rejlő idegdúcok stimulálásának segítségével a test többi részére is hatást gyakorolhatunk, mely hatalmas lehetőségeket nyit meg a talpmasszázs alkalmazásának szempontjából. 

Tantra masszázs

tantra masszázs célja, hogy a párkapcsolatban élők érintések által fedezhessék fel egymás testét. Ezt úgy tudják elérni, hogy a simogatást a testen keresztül a lélek simogatásává alakítják az érzéki tantra eszközeit alkalmazva. A megfelelő ritmusú és fajtájú érintések által olyan élményben részesíthetjük partnerünket, melyben tradicionális módszerekkel sohasem lenne része. A lingam masszázs a férfiak, míg a jóni masszázs a nőknek nyújt örömöt. 

Svéd masszázs

A svéd masszázs olyan technika, mely a testet mechanikai ingerek alapján befolyásolja. A legtöbb keleti masszázstól eltérően közvetlen fiziológiai hatásokra épít. A legnépszerűbb fajtája a hátmasszázs, melyből heti kettőnél többet nem ajánlanak. A legnépszerűbb masszázs az összes közül, ami nem is meglepő, mivel igen komoly szakirodalom támasztja alá számos pozitív hatását. 

Összegzés

Egy jó masszázzsal nehéz mellé lőni. Ki kell próbálni néhány fajtát, hogy megtaláljuk a nekünk tetszőt. Ha már megvan az, ami testünknek és lelkünknek is tökéletes, nagyon ajánlott legalább havi egyszer elmenni. Abban az esetben, ha valakinek specifikus testi panasza van, több mint valószínű, hogy létezik olyan technika és masszőr, aki gyógyszeres kezelés nélkül tud segíteni.  Tehát akár öröm, akár egészség a cél, egy masszázs általában megoldást nyújt számunkra. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását