2024. április 26. - Ervin

Arcápolás télen: mire kell odafigyelni?

Az arc az egyetlen testrész, amely fedetlen marad télen. Mivel ki van téve a szélnek, és a szélsőséges hőmérséklet-különbségeknek, könnyen kiszáradhat, kipirosodhat. Íme néhány tanács, hogy miként őrizzük meg bőrünk üdeségét.
2010. december 31. péntek 07:29 - Tamási Ágnes Anna
Vannak olyan arckrémek,  amelyeket direkt a hideg,téli időjáráshoz alkottak . Ezek a krémek segít a tél káros hatásai elleni védelemben. Revitalizálnak, üdébb külsőt, valamint ragyogást kölcsönöznek a bőrnek. Általában fényvédő faktort is tartalmaznak, tehát védenek a káros napsugarak ellen is. Vannak parfümmentes téli arckrémek is, amelyeket férfiak is bátran használhatnak.

A bőrradírozással nem árt vigyázni. Míg tavasszal, és ősszel reggel, és este is radírozhatjuk bőrünket, télen nem árt ezt heti két alkalomra csökkenteni. A bőrradírt mélytisztító arcmaszkokkal tudjuk helyettesíteni, és általában esténként alkalmazzuk - ilyenkor az embernek több ideje van magára, hiszen nem kell rohanni a munkába.

A vitaminokban, ásványi anyagokban, és zsírsavakban gazdag maszkokat részesítsük ilyenkor előnyben, amely hidratálja a bőrt, és védi a kiszáradástól. A drogériák polcain rengeteg termék közül válogathatunk kedvünkre.


A zsíros bőrűeknek is fontos a megfelelő ápolás. Télen is nagy hangsúlyt kell fektetni a felesleges faggyú és az elhalt hámsejtek eltávolítására. A problémás, zsíros bőr naponta legalább két-háromszori tisztítást is igényelhet.

Ez természetesen függ az életkortól és az életmódtól. A legmegfelelőbb, ha langyos vízzel zselé állagú arctisztítóból dús habot képzünk, és ezzel alaposan ,megtisztítja bőrünket. Az arctisztító tonik használata természetesen ilyenkor is elengedhetetlen.

Az Intenzív Hidratálás fantázianevű testápolók extra száraz bőrre valók, kanadai juharfa-kivonat tartalmaznak, amelynek köszönhetően a bőrt regenerálják, és tartósan a kényelem érzetet biztosítják.

Mivel a hatóanyagok gyorsan és könnyen beszívódnak a bőrbe, gazdag hidratálás érzését nyújtják egész napon át és az illatuk is kellemes.

A sminket természetesen ebben az időszakban sem kell elhanyagolni, tehát bátran fessük ki magunkat! A smink eltávolításához viszont mindenképpen arclemosó tejet használjunk. Ezek a termékek növényi olajokban gazdagok, amelyek megvédik a bőr filmrétegét, és óvják a szem környékét a kiszáradástól.

Az arckrémek alapos felszívódását a pár percig tartó masszírozással könnyíthetjük meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását