2024. június 18. - Arnold, Levente

Januárra napolták a kuruc.info-pert

Január 28-ra napolta el a székesfehérvári városi bíróság az úgynevezett kuruc.info-pert. A pénteki tárgyaláson az ügyész azt indítványozta, hogy olyan elektronikai médiaszakértőt rendeljenek ki és hallgassanak meg, aki az elektronikus média működésével, szerkesztésével és szakmai munkájával kapcsolatos kérdésekről is nyilatkozhat.
2010. október 22. péntek 16:32 - HírExtra
A pénteki tárgyaláson egy tanút hallgatott meg a bíróság a hírportál állítólagos főszerkesztőjével kapcsolatban, ő azonban - mint mondta - személyesen nem ismerte a per vádlottját, csak elektronikus levelet váltott vele.

A vádlottat öt rendbeli személyes adattal való visszaélés, valamint kétrendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás vétségével vádolta meg az ügyészség.
A vád alapjául az szolgált, hogy a 2006. évi őszi budapesti eseményeket követően, 2006. október 7-én, 16-án, majd azt követően több alkalommal, a kuruc.info közzétette az ügyben eljáró bírák, ügyészek személyes adatait, s egyikük fényképét is, őket súlyosan sértő kijelentésekkel illette, s egyebek között "vérbíráknak", "jogtipró talárosoknak" nevezte őket.

A bíróságnak azt kell megállapítania, hogy a történtekért ki a felelős, s kimondható-e a vádlott felelőssége. Bár az ügyben korábban meghallgatott tanúk a portál főszerkesztői minőségében is ismerték a vádlottat, de annak egyik védője korábban azt mondta az újságíróknak, hogy ügyfele tagadja azt, hogy ő töltötte volna be a főszerkesztői posztot, s így a bűnösségét sem ismeri el.
A per a Fővárosi Ítélőtábla döntése alapján került a Székesfehérvári Városi Bíróságra.

A hírportálra 2006. októberében felkerültek miatt a II.-III. kerületi ügyészség vádat emelt a kuruc.info főszerkesztője - mint magánszemély - ellen, aki egyben a honlap hirdetésszervező cégében, a Hunmédia Kft.-ben jelentős befolyással bíró tulajdonos is.

Ezután a vádlott meghatalmazott védője tavaly februárban elfogultsági kifogást nyújtott be, kérve, hogy az ügy elbírálásából a Fővárosi Bíróság valamennyi tanácsát zárják ki, majd azt valamennyi kerületi bíróság és a Fővárosi Bíróság kizárására pontosította. Az ügyben a Fővárosi Ítélőtábla járt el.

Az ügy elsőfokú elbírálására a székesfehérvári városi, a másodfokú eljárásra pedig a Fejér Megyei Bíróságot jelölték ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

H.K.
2010. október 22. 17:52
A bírók közszereplők és mint olyanok kötelesek elviselni a magán sérelmeket. Amúgy valóban egy mocskos köpönyegforgató banda a bírói. Semmilyen hazugságot nem állított a kuruc mikor ezeket elnevezte.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását