2024. július 13. - Jenő

Minőségi modellek a gyors és biztonságos akkumulátortöltéshez

Nagyon fontos, hogy ne csupán az akkumulátor minősége legyen szem előtt tartva, hanem a hozzá tartozó töltő is megbízható legyen. Ez ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy kényelmesen, gyorsan és biztonságosan menjen végbe az energiatárolók feltöltése. Ugyanakkor ez abból a szempontból is lényeges, hogy a magas minőségű, drágább árfekvésű akkuk élettartama ne csökkenjen egy silány töltő alkalmazása miatt.
2024. június 17. hétfő 11:43 - HírExtra

Az Akku-Elem kínálatában megbízható lítium-akkumulátortöltőket talál különböző igények kielégítéséhez.

Xtar VP4 Plus Dragon akkutöltő

Az Xtar gyártó terméke egy több funkcióval rendelkező eszköz. Egy négy csatornás Li-Ion-alapú modellről van szó, amely képes az akkumulátorok töltésére és tesztelésére egyaránt. LCD-kijelzőjének köszönhetően könnyen lehet követni az egyes csatornák töltési-merítési állapotát.

A használat során fontos, hogy először a töltőt kell csatlakoztatni a konnektorba, majd ha ez megvan, akkor lehet rákötni az akkut. A töltő bal oldalán lévő current gomb segítségével kell beállítani a töltőáramot. Csatornák közötti váltásra pedig a középen található display gomb megnyomásával nyílik lehetőség.

Ez a modell bevethető a túlmerült akkumulátorok feltámasztására is, de ennek sikerességére a gyártó nem vállal garanciát. Előállhat ugyanis olyan helyzet, amikor az akku visszafordíthatatlanul károsodik, ebben az esetben az Xtar vállalat terméke sem képes segítséget nyújtani.

Csatlakozók, hang- és fényjelzések

Az Xtar VP4 Plus Dragon töltő rendelkezik USB-kimenettel, aminek köszönhetően szinte bármilyen mobileszköz feltöltésére alkalmassá teszi. Ezenkívül óriási előnye ennek a modellnek, hogy képes négyfelé szétosztani a töltőáramot, így négy különböző USB-s készülék, vagy Li-Ion- és Ni-MH-akkumulátor egyidejű töltését teszi lehetővé.

A töltő felhasználóbarát kezelését segítik a különböző fény- és hangjelzések. Az eszköz éles hanggal jelzi, ha az akkumulátor fordítva került behelyezésre, valamint akkor is jelez, ha az akku feltöltődött. Ezeket a hangjelzéseket lehetőségünk van kikapcsolni is.

A készülék ezenfelül különböző színű fényekkel jelzi az egyes állapotokat. A vörös fény töltés, akkumulátoraktiválás, vagy -felismerés esetén gyullad ki. A zöld fényjelzés a készenléti módot jelöli, illetve szintén a zöld LED világít, ha az akkumulátor feltöltött. Kék fényű LED gyullad ki az USB-kimenet jelzésekor, illetve kisütés, akkufrissítés és akkutesztelés során is.

Powerbankként is használható

A termék egyik különlegessége, hogy hordozható akkumulátorként is használható, úgy is képes ellátni a feladatát. Amennyiben nincs közvetlenül áram alatt, feltöltött állapotban akkor is hatékonyan tölthetjük általa a hozzá csatlakoztatott eszközöket.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását