2024. július 20. - Illés

Sikasztott, ügyfelek pénzét nyúlta le

Jogosulatlan pénzügyi tevékenység, üzletszerűen elkövetett sikkasztás és pénzmosás miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy jogásszal szemben, aki 36 ügyfelét 380 millió forinttal károsította meg azáltal, hogy a bedőlt hiteleik rendezésére átvett összegeket ellopta.
2024. június 13. csütörtök 09:03 - HírExtra

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében - a vádat ismertetve - azt írta, a magát internetes oldalakon hirdető, jogász végzettségű kecskeméti férfi felfüggesztett börtönbüntetések próbaideje alatt, 2017 és 2023 nyara között a Magyar Nemzeti Bank engedélye nélkül ügyfelei számára pénzügyi szolgáltatást végzett. Ez idő alatt több mint háromezer ügyfélnek vállalta, hogy bedőlt hiteleik ügyében közvetítőként eljár a bankoknál, amelyért egyösszegű díjazás mellett sikerdíjra is igényt tartott.
    
A vádlott a hozzá forduló és őt megbízó adósoktól kifejezetten a tartozásuk rendezése céljából több esetben pénzt is vett át. Az ügyfelektől készpénzben kapott vagy bankszámlára átutalt összegeket azonban a férfi nem az adósságok rendezésére, hanem saját maga, illetve a cégei által felhalmozott tartozások kiegyenlítésére fordította vagy elköltötte. Azért, hogy cselekményét leplezze, hamis banki átutalási bizonylatokkal és szerződésekkel próbálta igazolni a sértettek felé, hogy pénzüket a célnak megfelelően használta fel - ismertette a főügyészség.
    
A közlemény szerint a jogász négy év alatt 36 ügyfelét 380 millió forinttal károsította meg.
    
Azt írták, a férfinak felelnie kell amiatt is, hogy 2023 augusztusában a cége bankszámláját átengedte egy magát banki ügyintézőnek kiadó csalónak, aki a bűnös úton megszerzett pénzt a vádlott bankszámlájára utaltatta. A vádlott az első alkalommal jóváírt csaknem 4 millió forintot készpénzben felvette és átadta megbízójának. A számlájára ezután érkezett 7 millió forinttal azonban nem számolt el az ismeretlen bűntársa felé.
    
A vádlott felhalmozott tartozásai miatt, a folyamatosan érkező sértetti panaszok nyomására feljelentette magát a rendőrségen - közölte a főügyészség.
    
Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozza a férfival szemben azzal, hogy korábbi büntetését is utólag végre kell hajtani. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni - olvasható a közleményben.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását