2024. április 29. - Péter

Angelina cáfolta a híreszteléseket

Angelina Jolie a hétfői USA Todayben cáfolta, hogy a Bosznia-Hercegovinában forgatandó filmje egy szerb féri és egy bosnyák nő nemi erőszakkal elkezdődött kapcsolatát dolgozná fel.
2010. október 19. kedd 07:14 - HírExtra
"Elterjedt egy mocskos pletyka, amely szerint a film egy olyan kapcsolatról szól, amely kínzással és nemi erőszakkal kezdődik, de ez nem így van" - jelentette ki Jolie, aki az egyelőre csak Cím nélküli boszniai háborús szerelmi történet munkacímmel forgatott film rendezője és forgatókönyvírója.

Jolie, aki évekig az ENSZ jószolgálati nagykövete volt, leszögezte, hogy a filmjével kapcsolatos "förtelmes rágalmazások" hamisak és hangsúlyozta, hogy tisztelettel nyúlt a délszláv konfliktus közepette játszódó drámához. Mint mondta, nem riad vissza attól, hogy bemutassa a konfliktus elborzasztó részleteit, de filmje nem lesz kifacsart fantáziaszülemény, ahogy azt az egyébként félreinformált bírálói állítják.

Megerősítette, hogy a film egy (Goran Kostic által alakított) szerb férfi és egy (Zana Marjanovic által eljátszott) bosnyák nő szerelméről szól, amely azonban nem a háborúban, hanem még előtte, egy szórakozóhelyen kezdődik. A pénteken Budapesten felvett jelenetben a "a főszereplők kedves, boldog, gyönyörű éneklésbe és táncba kezdenek. Abból a szempontból nézve, hogy hogyan kezdődött, ez egy normális kapcsolat" - mondta Angelina Jolie.

Az idilli prelűd azonban szertefoszlik az öldöklés kirobbanásával. "A film arról a tapasztalatról szól, amelyet különböző emberek különböző oldalakon szereztek a háború pusztítása közepette" - mondta Jolie, hozzátéve: "a pár, amely biztos kapcsolatban élhetett volna, ha nem tör ki a háború, a konfliktus miatt egészen másfajta történetbe keveredik."

A múlt héten futótűzként terjedtek el a filmmel kapcsolatos téves információk, amelynek eredményeképpen a háborúban megerőszakolt bosnyák nők egy szervezete tiltakozni kezdett, és Szarajevó megvonta a stábtól a forgatási engedélyt. Gavrilo Grahovac boszniai kulturális miniszter kijelentette, hogy a felvételeket csak akkor engedélyezi, ha elolvashatja a forgatókönyvet.

Az engedélyt hétfőn visszaadták Angelina Jolie-nak, aki novemberben így mégis az eredeti helyszínen forgathatja le az általa rendezett első filmet. A kellemetlen közjátékért Jolie nem okolja a háború rendkívül érzékeny túlélőit. "Mindenre fel kell készülni, ha az ember olyan nehéz témáról forgat, amely ennyire érzékeny és még ennyire friss. Azt a lehető legkíméletesebb módon kell kezelni" - mondta a rendezőnő.

A film forgatása mintegy három hete kezdődött meg Magyarországon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását