2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A Tisza is apad

A Tisza a felső szakaszán, a határszelvénytől Tivadar településig már apad, miután nem volt jelentősebb csapadék a vízgyűjtő területén - közölte Bodnár Gáspár, a nyíregyházi Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője szombaton az MTI-vel.
2010. június 5. szombat 12:55 - HírExtra
A határon túl, Kárpátalján átlagosan 4, Erdélyben 6 milliméter csapadék hullott az elmúlt 24 órában, míg a Tisza felső hazai térségében is mindössze 5 milliméter eső esett - mondta az igazgató. Hozzátette: Tivadartól lejjebb ugyan árad a folyó, de csak I. fokú árvízvédelmi készültségre van szükség Tiszatelek és Tokaj között. A Krasznán szintén elsőfokú a készenlét, a folyó lassan, folyamatosan árad. A Szamos és a Túr szabolcsi részén ugyancsak emelkedő a vízszint, készenlétre azonban nincs szükség.

A Tiszába torkolló Lónyay-főcsatorna vízszintje a belvíz miatt magasabb, gátjai mentén továbbra is első- és másodfokú a készültség. Bodnár Gáspár tájékoztatása szerint az esős időjárás miatt Szabolcsban 28 ezer hektárra növekedett a belvizes terület. Már a Nyírség két körzetében is másodfokú készültséget kellett elrendelni, illetve a beregi tájegységben szintén II. fokúra emelték a készenlétet.

A Tisza-Túr-Szamos-közben elsőfokú készültséget rendeltek el, így már nyolc belvízvédelmi szakaszon védekeznek a megyében. A vízügyi igazgatóság mellett két vízgazdálkodási társulat is, valamint 19 települési önkormányzat tart I.-II. fokú belvízvédelmi készenlétet Szabolcsban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását