2024. május 23. - Dezső

Hatalmas siker a Rebecca

2010. március 18-án este első alkalommal került színre Lévay Sylvester és Michael Kunze Rebecca című musical előadása. A Budapesti Operettszínház és a Budapesti Tavaszi Fesztivál közös produkciója már a sajtóbemutató közönségét elvarázsolta. Hatalmas tapssal üdvözölték az előadás alkotóit és szereplőit.
2010. március 29. hétfő 16:21 - HírExtra
A estén Budapestre látogatott a darab magyar származású, Gramy –díjas komponistája Lévay Sylvester és a szövegíró, Michael Kunze, aki több világhírű musical librettóját jegyzi.

A produkció most indul el világhódító útjára, hiszen a musicalt a bécsi ősbemutató óta bemutatták Japánban és Helsinkiben is. Több nemzetközi ügynök és impresszárió látogatott el a budapesti előadásra. Valamint jelen volt a darab amerikai producere Ben Sprecher, ugyanis a Rebecca 2011. márciusában a londoni West Enden, Torontoban majd a new yorki-i Broadway is színre kerül.

Az előadás főszerepében, három év színházi szünet után, óriási sikerrel tért vissza Szinetár Dóra, s partnereként lenyűgöző alakítást nyújtott Bereczki Zoltán, akivel első alkalommal alakítottak házaspárt a színpadon is. Polyák Lilla Mrs. Danvers, a rideg házvezető karakterében énekelt csodálatosan, Szulák Andrea pedig amerikai „milliomosnőként” méltán vívta ki a közönség lelkesedését. Mészáros Árpád Zsolt ismét rosszfiú szerepben hódított.

Lévay Sylvester nagy ívű zenéjéhez a verseket Müller Péter Sziámi fordította. A díszleteket Horesnyi Balázs, a jelmezeket Velich Rita, a koreográfiát Tihanyi Ákos tervezte. A Rebecca rendezője Béres Attila, a Budapesti Operettszínház főrendezője, a Menyasszonytánc, az Ibusár, A víg özvegy és a Vesztegzár a Grand Hotelben színpadra állítója.

Forrás: operett.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását