2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A hollandok is átengedték a terroristát

A nigériai Lagosból érkezett és az amszterdami Schiphol repülőtér tranzit várójának biztonsági ellenőrzésein is keresztüljutott a terrorista.
2009. december 27. vasárnap 08:25 - HírExtra
 Az NCTb holland terrorellenes ügynökség közölte, hogy a nigériai férfi a KLM légitársaság járatával érkezett Lagosból Amszterdamba, ahol átszállt az amerikai Delta-Northwest légitársaság Detroitba tartó járatára. "Átjutott a biztonsági vizsgálaton Schipholon, holott a biztonsági ellenőrzést a megfelelő módon végezték el" - közölte az NCTb szóvivője.

Az NCTb szerint nem zárható ki, hogy potenciálisan veszélyes anyagok a fedélzetre jussanak, főleg "olyan tárgyak, amelyeket a jelenlegi biztonsági technológiával, például fémdetektorokkal nem lehet kimutatni".

A nigériai gyanúsított pénteken - az amerikai hatóságok szerint - megpróbálta felrobbantani a Delta-Northwest egyik Airbus A330-as utasszállító repülőgépét, amely Amszterdamban szállt fel, és Detroitba tartott. A 23 éves Umar Abdul Farouk Abdulmutallabot az utasok, valamint a személyzet tagjai legyűrték, miután észrevették, hogy valamit meggyújtott. A férfi a merényletkísérlet során súlyos égési sérüléseket szenvedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását