2024. május 22. - Júlia, Rita

A Yard is nyomoz a géprobbantó ügyében

A Scotland Yard is bekapcsolódott a nyomozásba az amerikai Delta-Northwest Airlines légitársaság egyik repülőgépe ellen megkísérelt merénylet ügyében, miután adatok utalnak arra, hogy a nigériai illetőségű gyanúsított Londonban élt.
2009. december 26. szombat 15:05 - HírExtra
A nigériai utas közvetlenül landolás előtt megpróbálta meggyújtani a nála levő robbanóanyagokat az amerikai légitársaság Amszterdamból Detroitba tartó járatát pénteken, az utasok azonban észrevették és leteperték. A 278 utast szállító gép végül rendben leszállt a detroiti repülőtéren. A nigériai férfit őrizetbe vették. Az Airbus 330-as típusú gép Nigériában szállt fel, megállt Amszterdamban, és ezt követően indult Detroit felé.

A londoni rendőrség szombaton hivatalosan - ám részletek nélkül - közölte, hogy "kapcsolatban áll" az amerikai nyomozó hatóságokkal, és házkutatásokat kezdett a brit fővárosban. Ennek előzményeként felmerült a gyanú, hogy a 23 éves Abdul Mudallad nevű gyanúsított az egyik patinás londoni egyetem, a University College London hallgatója volt.

Az merényletkísérletet követően megerősítették az Egyesült Államokban a légi járatokra vonatkozó biztonsági előírásokat. Mind a belföldi, mind a külföldi karácsonyi vakációról hazatérő amerikaiak szigorúbb biztonsági intézkedéseket tapasztalhatnak ezentúl a repülőtereken. Várhatóan növelik a biztonsági személyzet létszámát, több speciálisan kiképzett kutyát alkalmaznak majd, illetve fokozottabban odafigyelnek a "gyanúsan viselkedő" utasok kiszűrésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását