2024. június 16. - Jusztin

Nevetséges a Zsanett ügy? - inkább sírni kellene rajta

Bohózatra kezd hasonlítani a Zsanett-história - számol be a Bors a két és fél évvel ezelőtt történt állítólagos rendőri erőszak-ügy legfrissebb részleteiről. A bulvárlap téved: a történetben semmi vicces nincsen.
2009. november 26. csütörtök 09:35 - HírExtra
Két és fél év telt el azóta, hogy E. Zsanett bejelentést tett öt, a Múzeum Körúton 2007. május 4-én szolgálatot teljesítő gyalogos járőr ellen: a rend őrei közül ketten megerőszakolták őt.

Az első vizsgálat lezárultával mind az öt zsarut bekasznizták, ám a további szakértői vizsgálatok igencsak elbizonytalanították az ügyben eljáró hatóságokat, s természetesen az országos botrányt kavart történetet árgus szemekkel követő közvéleményt is.

Többszörös szakértői vizsgálatok és néhány magas rangú rendőri vezető lemondása út a hatóságok bizonyítottság, illetve bűncselekmény hiánya miatt megszüntették az eljárást. Ám az ügy körüli hullámok csak nem csitultak. Néhány hónappal később Zsanett pót-magánvádas eljárást indított, hogy igazát bizonyítsa.

A „legviccesebb” azonban az, hogy ezen a pót-magánvádas eljáráson ugyanazokat a szakértőket hallgatták meg, akik már az eredeti eljárásban is részt vettek. Kovács József és Görög Éva véleménye mit sem változott: abban egyetértenek, hogy a pszichológiai tesztek alapján nem mutatható ki az erőszak, a Zsanettel való beszélgetésüket viszont másképp értékelik.

„Nem tartom kizártnak, hogy történhetett erőszak. A beszámoló életszerű volt, el is sírta magát közben” – vélekedik például Kovács.

„A története ellentmondásos és a különböző részletek összemosódnak. Szerintem nem igaz, amit mond” – válaszol neki Görög Éva. És ez így tovább, szinte a végtelenségig.

Zsanett ügyvédje, dr. Tuza Péter mindenesetre ez utóbbi véleményt próbálja ellehetetleníteni: több kérdést is szegezett Görög Évának, melyekre a szakértő nehezen tudott felelni. Egyszer a bíróság szünetet rendelt el, hogy egy válasznak utánanézhessen Görög szakvéleményében.

„Úgy gondoljuk, a szakértő asszony szakmailag nem alkalmas feladatára, így a véleménye sem mérvadó” – vonta le mindebből a számára persze kedvező következtetést dr. Tuza.

„A mindkét szakértő által elvégzett pszichológiai tesztek viszont egyértelműen arra utalnak: nem történt bűncselekmény” – vetette ellen dr. Magyar György, az egyik rendőr ügyvédje.

A Fővárosi Bíróság februárban készül pontot tenni ennek az évek óta húzódó, roppant szomorú történetnek a végére.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását