2024. április 28. - Valéria

Szobafogság a "Női thriller"

Jövő héten kerül a mozikba a Szobafogság, amelynek rendezője, Daniel Young úgy véli: filmjével új műfajt teremtett. A "női thriller" férfi főszereplője Nagy Ervin, aki élvezi, hogy végre gonosztevőt játszhat.
2009. október 29. csütörtök 07:06 - HírExtra
"Ez a világon az első +női thriller+, ami nőkről és nőknek szól; ezt a műfajt én találtam fel" - mondta Daniel Young a sajtó képviselőinek tartott szerdai vetítést követően az MTI-nek.
"A filmek többsége férfiaknak készül, a thrillerek pedig kizárólag nekik, hisz egy nőt nem nagyon izgat az, ha egy fickó ki akar nyírni néhány fehérneműs csajt a vásznon" - vélekedett a rendező, akinek filmjében ezúttal a férfi főhős hordja az alsóneműt, Nagy Ervin karaktere ugyanis a játékidő nagy részét egy szál alsógatyában tölti.

A történet szerint egy anyjával élő kamaszlány egy bűnözőt rejteget a szekrényében. A Nagy Ervin által életre keltett figura először a lányt, majd az anyját is az ujja köré csavarja, hatalmas káoszt okozva az amúgy sem egyszerű család életében.

Az 1990 óta rendszeresen Magyarországra látogató amerikai rendező elmondta, hogy a sztori igaz történeten alapul, egy újságcikkben olvasott az esetről, amelyet aztán persze kellően kiszínezett. A Magyarországon forgatott film az elsőfilmes rendező szerint nem egy konkrét városban játszódik, helyszíne bármelyik európai nagyváros lehetne.
Daniel Young kiemelte, hogy imádja Magyarországot, nemcsak mert itt kapott lehetőséget a forgatásra, hanem, mert "a magyarok furcsák, őrültek, zseniálisak és szexisek egyszerre". Hozzátette: a film azért készült magyar-svájci koprodukcióban mert "így jött ki a lépés".

Elmondta: rengeteg válogatást tartottak, hogy megtalálják a szinte kizárólag angol (és kis részben magyar) nyelvű film szereplőit, és azért döntött Nagy Ervin mellett, mert egyedül róla gondolta úgy, hogy jól is néz ki, szexis is, és még játszani is tud.

Első angol nyelvű szerepével kapcsolatban Nagy Ervin elmondta, hogy egy gyorstalpaló angoltanfolyamot kellett elvégeznie a forgatás előtt, és bár a nyelv miatt az egész forgatás alatt volt benne egy kis félsz, alapvetően élvezte a munkát.

"Jófiúkat játszani tök unalmas; egy olyan manipulatív, sunyi és gonosz figura, mint amilyet a Szobafogságban játszom lényegesen szórakoztatóbb, ráadásul a nézők figyelme akarva-akaratlanul is mindig a negatív hősre irányul" - vélekedett a színész, hozzátéve: az általa játszott karakter "azért annyira nem rossz arc, csak simán életben akar maradni."

Az idei filmszemlén Pinprick címmel debütált Szobafogság magyar producerei Herendi Gábor és Havas Ágnes voltak, a filmet Szecsanov Martin fényképezte, a további főszerepekben Rachael Blake, Laura Greenwood és Rátóti Zoltán láthatóak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását