2024. április 27. - Zita

Problémásan épül az Esztergomi Mesepark

Elkészültek már a látványtervek is, mégsem bízhatunk abban, hogy időben, vagy egyáltalán valaha is felépülhet a Mesepark Esztergomban. A Hírextra felkereste Fellegi Mátét, aki elmondta, hogy még mindig a támogatókban bíznak.
2009. október 6. kedd 17:39 - Kővári Adrienn

Ha nem gyűlik össze a megfelelő kezdő tőke, akkor mihez fognak kezdeni? Ragaszkodnak a már meglévő tervekhez?


A jelenleg látható tervek azok csak látványtervek, amik valóban komoly befektetést igényelnek, ilyen például az alternatív geotermikus fűtési rendszer ötlete is. Mivel a megvalósíthatósági tanulmány nagyban meghatározza a projekt elemeit, és kimenetelét, így sok minden változhat. Például egy megújuló energiaforrásra épülő fűtési rendszer első körben nagyobb invesztíciót igényel, ám üzemeltetni hosszútávon sokkal költséghatékonyabb. Mindenképpen a megfelelő formát szeretnénk párosítani a tartalomhoz, tehát a megfelelő és szükséges megoldásokat választjuk.

A külföldiek nem ismerik ezeket a meséket, így lehet, hogy nem is fogják úti céljuknak kitűzni a Meseparkot. Elég bevételt tud majd így is termelni a park? Nem gondoltak arra, hogy esetleg ötvözzék a nyugati, vagy a keleti mesékkel?

A Mesepark alapvetően a magyar mese- és mondavilágra épül, ám nem hiszem, hogy bármelyik környező ország gyermekeinek ne okozna örömet az íjászat, a lovaglás, a méta, egy labirintusban bújócskázni, vagy egy sárkányon mászni a játszótéren.
A Mézga család, és a Magyar népmesék sorozat külföldön sikert ért el, főleg német nyelvterületeken, így még ismerős szereplők is visszaköszönhetnek a külföldi gyermekek számára.



Mikor kezdődnek el a munkálatok?

Jelenleg a projekt előkészítő stádiumában vagyunk, az eredeti tervek a 2010-es év közepe, vége felére ütemezték az alapkő letételét, de egy ilyen összetett épületegyüttes nagyon komoly összeszedettséget kíván, így a minőségi tervezésre fektetjük a hangsúlyt.

Mikorra lesz kész?

Az eredeti tervek szerint 2011-re lesz kész a Mesepark, realitása inkább annak van, hogy több ütemre bontjuk a megvalósítást, bár erről nyilatkozni a jelenlegi állapotok szerint igen nehéz.

Jelenleg így áll az Esztergomi Mesepark projektje, vagyis inkább csak a tervezők fejében áll. Ígéreteket kaptunk arra, hogy mikor tudjuk majd mi is bebarangolni a mesés parkot, de csak remélni lehet, hogy ez nemcsak egy álom marad.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását