2024. április 19. - Emma

Problémásan épül az Esztergomi Mesepark

Elkészültek már a látványtervek is, mégsem bízhatunk abban, hogy időben, vagy egyáltalán valaha is felépülhet a Mesepark Esztergomban. A Hírextra felkereste Fellegi Mátét, aki elmondta, hogy még mindig a támogatókban bíznak.
2009. október 6. kedd 17:39 - Kővári Adrienn

Vár minket Süsü birodalma

Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere
„A költségeket a város egyedül nemigen tudná állni, ezért számítunk uniós támogatásokra, és különböző hazai pályázatokra is.” - nem titkolja a fideszes polgármester, hogy erősen bíznak a következő kormányzat támogatásában is. Emellett magánbefektetők bevonásától sem idegenkednek, már van több érdeklődő is, egyelőre tárgyalások folynak velük. Az sincs eldöntve, hogy mennyiben terhelik majd a várost a Mesepark költségeivel, milyen arányban oszlanak meg az erre szánt források Esztergom és az esetleges befektetők között. (FN)
A legérdekesebbnek mindenképp ez ígérkezik, gyermekkorunk egyik kultikus alakjának a mindennapjaiba csöppenhetünk bele. Az alapítók a meséből jól megismert várat varázsolnák a parkba, amit majd nosztalgikusan bebarangolhatunk, de felfedezésre fog várni Süsü városa is. Ezekben szintén találhatunk majd kiállításokat, panoptikumot, és kilátókat is.

Itt még mindig nincs vége a mesés felsorolásnak, mert a parkban felépülne egy népmesei falu, egy hétköznapinak cseppet sem nevezhető könyvesbolt, egy színház, egy honfoglalás kori település, és egy Hegylánc. Utóbbi szintén körbejárható, lesz emelet része is, amin szintén körbetekinthetünk a Meseparkban. A hegylánc a park végén fog elhelyezkedni, pontosan szemben az Üvegheggyel.

Még mindig csak tervek

A HírExtra felkereste Fellegi Mátét, a Mesepark-projektjéért felelős szakembert, aki tovább erősítette bennünk azt az érzést, hogy mennyire fantasztikus lehetőségek lakoznak ebben a parkban. Ennek ellenére még mindig bizonytalan a jövője a Meseparknak.



Sikerült már befektetőket találni?

A Meseparkhoz több forrás bevonását tervezzük, magántőkét, és önkormányzati támogatást. Bízunk a jövendőbeli kormány támogatásában, és természetesen EU-s támogatást is igénybe veszünk.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását