2024. április 29. - Péter

Zenékkel támad a Vodafone

Szerződést kötött a Vodafone a Warner Music lemezkiadóval, amely alapján előfizetőinek másolásvédelem nélküli (DRM) zenéket kínálnak.
2009. szeptember 23. szerda 06:43 - HírExtra
A bevételeket tekintve a világ legnagyobb mobilszolgáltatója korábban már hasonló szerződést kötött az EMI Group, a Universal Music és a Sony Music kiadókkal, így a Vodafone az első mobilcég, amely mind a négy nagy lemezcég zenéit forgalmazhatja hálózatain keresztül - olvasható a Yahoo hírportálján.

Az üzlet egyik fontos eleme, hogy a zenéket másolásvédelem nélkül lehet letölteni, így nem csupán telefonokon, hanem bármilyen zenelejátszásra alkalmas eszközön, még az iPodokon is meg lehet hallgatni azokat. Pieter Knook, a brit távközlési cég internetes szolgáltatással foglalkozó részlegének igazgatója szerint éppen ezért óriási az érdeklődés a felhasználók részéről.

A zenekiadóknak első látásra talán nem tűnik túl előnyösnek az üzlet, azonban kénytelenek ilyen megoldásokat találni, hiszen a kalózkodás miatt a hagyományos CD-lemez eladás már nem jövedelmező. A Vodafone számára pedig fontos a termékpaletta növekedés, mert új felhasználókat könnyebben csak új szolgáltatások bevezetésével szerezhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását