2024. május 21. - Konstantin

16,6 milliárd szja-t ajánlottunk fel

A 2008. évi személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról érvényesen rendelkező 1,68 millió magánszemély 16,6 milliárd forintot ajánlott fel 29.570 civil szervezetnek, 169 egyháznak és a két kiemelt költségvetési előirányzatnak.
2009. szeptember 15. kedd 14:33 - HírExtra
Ez összegben és a felajánlók számát tekintve is csak közel a fele annak, ami lehetséges lenne. Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnökhelyettese elmondta: a 2008. évi személyi jövedelemadó bevallás keretében az idén 4,6 millió bevallóból 3,6 millió magánszemély 32,8 milliárd forintról rendelkezhetett volna. Közülük mindössze 1,8 millióan éltek a lehetőséggel, és a nyilatkozatok 92 százalékos feldolgozottsága alapján eddig 1,68 millió érvényes felajánlást tartanak nyilván.

Mogyorósiné Gábor Hajnalka elmondta: valamennyi érvényes technikai számmal rendelkező egyház kapott felajánlást. A magánszemélyek 169 egyháznak 790 ezer nyilatkozat alapján 4,9 milliárd forintot ajánlottak fel.

Az APEH kimutatása szerint az egyházak közül a legtöbb felajánlás, mintegy 3 milliárd forint továbbra is a Magyar Katolikus Egyháznak érkezett, utána következik a Magyar Református Egyház mintegy 1 milliárd forint, a Magyar Evangélikus Egyház 304 millió forint, a Magyarországi Krisna Tudatú Hívók Közössége 84 millió forint, és a Magyar Baptista Egyház 73,6 millió forint összeggel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását