2024. május 4. - Mónika, Flórián

Jótékony MSZP-s felajánlás

A győri önkormányzat ellenzéki MSZP-frakciójának tagjai szeptemberi tiszteletdíjuk tíz százalékát befizetik a krízisalapba - közölte Neupor Zsolt, a párt győri elnöke, önkormányzati képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón.
2009. szeptember 10. csütörtök 13:46 - HírExtra
Ez a felajánlás személyenként hat- és tízezer forint közötti összeget jelent - mondta az MTI kérdésére válaszolva a pártelnök. Az alap nyitott, a keret növeléséhez bárki hozzájárulhat - tette hozzá.

Neupor Zsolt ismertetése szerint a Nyugat-Dunántúlon meghaladja a 350-et a benyújtott kérelmek száma, országosan pedig több mint 12 ezer kérelem érkezett. Eddig mintegy 8.000 családnak nyújtott segítséget ez a lehetőség, a nyugat-dunántúli térségben pedig csaknem 150 támogató határozat született mostanáig. A rászorulók átlagosan 37 ezer forint vissza nem térítendő támogatásban részesültek.

A győri MSZP-elnök a sajtótájékoztatón visszautasította, és ostoba, primitív politikai támadásnak minősítette azokat a jobboldali vélekedéseket, amelyek szerint a krízisalap az MSZP kampányeszköze.

Győrött mintegy 100 kérelmet nyújtottak be az igénylők, de ennél többen érdeklődtek a lehetőség felől, viszont a feltételeknek nem feleltek meg - közölte Karcagi-Mészáros Zsolt (MSZP) önkormányzati képviselő a sajtótájékoztatón. Az MSZP Győrött tanácsadással segíti a kérelmezőket, tájékoztat a támogatási feltételekről, és segíti a nyomtatvány kitöltését.

Krízishelyzetnek minősül, ha a kérelmező a munkahelyét 2008. szeptember 30-a után vesztette el, vagy a jövedelme a 2008. szeptemberi jövedelméhez képest 20 százalékot meghaladó mértékben csökkent, vagy lakáshitelének törlesztő részlete a 2008. szeptemberihez képest 20 százalékot meghaladó módon növekedett. A támogatást november 30-áig lehet igényelni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását