2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az MSZP bekeményít a BKV-vel?

Hozzák nyilvánosságra Kocsis Istvánnak, a cég vezérigazgatójának a Magyar Villamos Művekkel (MVM) kapcsolatos nyilatkozatát - javasolta a fővárosi MSZP frakció nevében Andó Sándor szocialista fővárosi képviselő.
2009. augusztus 7. péntek 18:49 - HírExtra
Az MTI pénteken jutott hozzá a levélhez. Ebben a szocialista politikus úgy fogalmazott, hogy a vezérigazgatói nyilatkozat nyilvánosságra hozatala - köztulajdonban álló cégek vezetőjéről lévén szó - nehezen kerülhető el.

Az Index június 29-én írt arról, hogy Mrs. Istvan Kocsis a tulajdonosa a brit bejegyzésű, offshore hátterű Jadran Investments Limited cégnek, amely mintegy egymilliárd forintért adott bérbe egy horvátországi szállodát az MVM egyik leányvállalatának, de szerződésbontás után nem fizette vissza a bérleti díjat. Kocsis István a bizottság nyilvánosságra hozott határozata szerint írásos nyilatkozatot tett arról is, hogy jelenleg semmilyen hatósági eljárásban nem érintett, és közhiteles dokumentumokkal bizonyította, hogy feleségének nincsen köze a Jadran nevű céghez - közölte a július végi meghallgatás után Székely Gábor, az fb vezetője. A nyilatkozatot azóta sem hozták nyilvánosságra.

Andó Sándor szerint szükséges lenne, hogy az augusztus 17-i fb-ülésen tekintsék át a BKV jelenlegi munkaszerződéseit, abban foglalt végkielégítéseket és egyéb juttatásokat, s külön térjenek ki Székelyné Pásztor Erzsébet kommunikációs igazgató, Priegl Gábor értékesítési főosztályvezető, Guba János, a DBR Metró Projekt Igazgatóság igazgatóhelyettese és Dezslik Magdolna PR főosztályvezető munkaszerződésére.

"Véleményem szerint a fenti személyek munkaszerződésének megismerése jelentené az első kézből történő és hiteles tájékoztatást" - olvasható a dokumentumban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását