2024. április 20. - Tivadar

Kocsis pénz nélkül hagyta ott az MVM-et

Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója lemondott végkielégítéséről, amikor távozott a Magyar Villamos Művektől (MVM).
2009. augusztus 7. péntek 17:30 - HírExtra
Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója ismételten megerősíti, hogy "az MVM Zrt.-től történt távozásakor, kizárólag a jogszabályok szerint őt megillető, a munkaszerződésében rögzített, a felmentési idejére járó felmentési bérét kapta meg 2009. január végéig" - olvasható a BKV közleményében.

Hozzáteszik, a vezérigazgató a végkielégítéséről lemondott.
A hvg.hu csütörtökön azt írta: Kocsis István csaknem 80 millió forintos végkielégítést vett fel előző munkahelyétől, a Magyar Villamos Művektől (MVM).

A portál Információi szerint az MVM volt első embere végkielégítés címén fél éven át havi 2,7 millió forintot vett fel plusz a prémiumokat, amelyek összege ötmillió forint volt. Ehhez hozzáadódott az MVM 50 millió forintos életjáradék-biztosítása is. A BKV - amennyiben felmondanának Kocsis Istvánnak - körülbelül ötvenmillió forintos végkielégítést fizetne, a 12 hónap felmondási és a 4 hónap titoktartási idő miatt - tették hozzá.

A vezérigazgató az elmúlt héten belső vizsgálatot kezdeményezett a BKV-nál, miután nyilvánosságra került a BKV több felsővezetőjének több tízmillió forintos végkielégítési ügye. A vizsgálat a közlekedési társaság korábbi közlése szerint augusztusban lezárul, és személyi, valamint anyagi következményei is lehetnek.

Kocsis István tavaly tavasszal menesztették - Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök kezdeményezésére - az MVM vezérigazgatói posztjáról. A volt MVM-vezér tavaly augusztus végén pályázat útján került a BKV élére.

Az MTI megkeresésére, hogy mennyi volt Kocsis István felmentési időre járó bére, illetve ennek összege megegyezett-e a portál által közölt havi 2.7 millió forintos, végkielégítés jogcímén felvett juttatással, Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója annyit közölt, az MVM volt vezetője 8 hónapon át, havonta vette fel az őt megillető, a felmentés idejére járó bért, de ennek összegéről nem tud nyilatkozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását