2024. április 23. - Béla

MSZP: Pesti Imre kérjen bocsánatot

A szocialista Alexa György arra szólította fel a fideszes Pesti Imrét, hogy vagy a XVII. kerületi lakosoktól vagy az összes adófizetőtől kérjen bocsánatot.
2009. augusztus 7. péntek 12:45 - HírExtra
Az MSZP-s képviselő pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyik országos napilap pénteken azt írta: a politikus a fővárosban lakik, de miután a Pest megyei Turán van háza, havonta 110 ezer forint lakbértámogatást vesz fel a parlamenttől. Számításai szerint ennek összege Pesti Imre képviselővé választása óta több mint négymillió forintra rúg.

Hozzátette: nemrégiben, egy XVII. kerületi rendezvényen Pesti Imre aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a kerület lakosainak életét komolyan zavarja a repülőtér és az autópálya zaja. A rendezvényen hangsúlyozta, hogy kerületi lakosként ezt kötelessége szóvá tenni.
Alexa György azt mondta, hogy ha Pesti Imre utóbbi kijelentése igaz, akkor a képviselő több mint négymillió forinttal rövidítette meg az adófizetőket. Hozzátette: a jogszabály lehetőséget ad arra, hogy ha egy képviselő nevén nincs budapesti ingatlan, akkor felvegye a lakbértámogatását, de "úgy tűnik", az ellenzéki politikus visszaél ezzel a lehetőséggel.

Alexa György úgy fogalmazott, hogy a Fidesz szeret másokkal szemben magas erkölcsi követelményeket megfogalmazni, és a „szokásos fideszes káromlókórusokból” is kiemelkedik néhány, erősen vádló vagy durva megfogalmazásokat használó „erkölcstanító”, és ő ilyennek tartja Pesti Imrét is.

Elmondta azt is, hogy Pesti Imre városatya is, aki a képviselői és tanácsnoki tiszteletdíja mellett több kórházban betöltött felügyelőbizottsági tagsága után is bevételhez jut. A szocialista politikus szerint az ellenzéki képviselő legalább havi egymillió forintos jövedelemre tesz szert.

Azt mondta, Pesti Imre tipikus példája annak a „fideszes arroganciának”, amely sokáig akadályozta, hogy megnyugtatóan és átláthatóan rendezhessék a képviselői költségtérítés ügyét. Feltette a kérdést, hogy a fideszes képviselő „hajlandó-e az évek alatt jogtalanul felvett készpénzt visszafizetni vagy a krízisalapba befizetni” illetve, hogy a Fidesz hajlandó-e visszahívni a képviselőt köztisztségeiből.

Az MTI kérdésére, hogy szerinte az is jogtalan volt-e, amikor a 2002-2006-os ciklusban a szocialista Nyakó István 13 millió 835 ezer forint utazásiköltség-térítést vett fel, Alexa György azt mondta, két különböző esetről van szó. (Az egyik napilap akkori kalkulációja szerint a szocialista képviselőnek évente 164 ezer 876 kilométert kellett utaznia, ami az esetet publikáló lapok számítása szerint elegendő lett volna arra, hogy minden nap oda-vissza megtegye az utat Borsod megyei választókerülete és Budapest között.) Ha Pesti Imrének szüksége van fővárosi lakásra, akkor az Országgyűlés Hivatala arra biztosítja a támogatást. Ha azonban saját bevallása szerint Budapesten él, akkor érthetetlen, hogy miért jár neki a támogatás - mondta a szocialista képviselő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kbandyka
2009. augusztus 7. 14:22
hát ebben a nehéz gazdasági helyzetben szegény Imrusnak is meg kell élnie valamiből....
de ez nem számít hiszen ők majd a vezérével megváltják a világot!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását