2024. május 19. - Ivó, Milán

Lemosta ellenfelét az Újpest

Magabiztosan nyert hazai pályán a listavezető Újpest a Honvéd ellen a labdarúgó Soproni Liga 24. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén, ezzel négy pontra növelte előnyét a szombaton pályára lépő Debrecennel szemben.
2009. április 25. szombat 08:41 - HírExtra
Újpest FC-Budapest Honvéd 3-0 (1-0)
-----------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 9000 néző, V: Fábián
gólszerzők: Kabát (12., 86.), Malone (50.)
kiállítva: Pollák (38.), illetve Benjamin (68.)
sárga lap: Tisza (43.), Malone (50.), illetve Benjamin (22., 68.), Debreceni (26.)


Újpest:
-------
Balajcza - Dudic, Mijadinoski, Pollák, Malone - Simek (Simon, 75.), Bozic, Stokes, Tisza (Bori, 64.) - Kabát, Rajczi (Wilson, 88.)

Honvéd:
-------
Rabóczki - Vukmir (Lungu, 84.), Debreceni, Smiljanic, Filó - Abass (Dobos, 87.), Benjamin, Hidi, Moreira - Abraham (Diego, 77.), Hercegfalvi


Az első játékrészben mindkét csapat támadórészlege jól teljesített, ám csak egy gól született, Kabát Péter átlövéséből az első negyedóra végén. A hajrában a kispesti Abraham lógott meg egy kiugratás után, a tizenhatoson belül azonban nem találta el a labdát, a játékvezető szerint ez leginkább Polláknak volt köszönhető, így a szabálytalankodó újpesti védő idő előtt mehetett zuhanyozni. A megítélt büntetőt Hercegfalvi csúnyán fölé rúgta, maradt az egygólos hazai vezetés.

A második félidő az emberhátrányban lévő lilák újabb találatával indult, alig húsz perccel később pedig megfogyatkozott a vendég gárda is, Rajczi feltartásáért Benjamin kapta meg második sárga lapját, s azzal együtt a pirosat. Az utolsó percekben Kabát szabadrúgásból adta meg a kegyelemdöfést a Honvédnak. A három pont így a Megyeri úton maradt, az Újpest pedig a győzelemmel ebben a fordulóban biztosan megőrzi vezető helyét a tabellán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását