2024. május 19. - Ivó, Milán

Döntőbe kerülhet a Szeged!

Döntetlent ért el a Szeged férfi vízilabdacsapata az orosz Kazany otthonában a LEN Kupa elődöntőjének első összecsapásán, szombaton.
2009. február 28. szombat 21:02 - HírExtra
Eredmény, LEN Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:

Szintyezs Kazany (orosz) - Szeged-Beton VE 10-10 (3-2, 3-3, 2-4, 2-1)
---------------------------------------------------------------------
a magyar góldobók: Weszelovszky, Varga T. 3-3, Mihajlo Korolija 2, Vejzagics, Török 1-1

A negyeddöntős párban a Honvédot a két meccs alapján kiejtő tatárföldi együttes jól kezdett, de a Szeged tartotta vele a lépést a nagyszünetig, illetve a harmadik negyed elején 7-5-re elhúzott a sorozat megnyerésére is esélyesnek ítélt orosz csapat. A Tisza-partiak azonban nem zuhantak össze, s előbb egyenlítettek, majd 10-8-ra fordítottak.

A győzelem mégis elmaradt, mert - amint azt Juhász György szakosztályvezető a helyszínről az MTI-nek elmondta - a hajrában megnyilvánult bírói nyomás következtében az utolsó pillanatban, emberelőnyből kiegyenlített a Kazany.

Ezzel együtt nagyszerűen helytállt a magyar csapat, amely végig jól játszott, volt tartása, s a nehéz pillanatokat is kellő lelkierővel vészelte át, a végén pedig a hazaiak örülhettek, hogy döntetlenre tudták menteni a meccset.

A március 21-i visszavágón, hasonló teljesítménnyel a Szeged kiharcolhatja a döntőbe jutást a második számú európai kupában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását