2024. május 16. - Mózes, Botond

Egységesen az E.ON ellen

Egységesen kíván fellépni az E.ON-nal szemben a kárigények összegyűjtése után a Vas Megyei Védelmi Bizottság - közölte a testület ülését követő sajtótájékoztatón kedden Kovács Ferenc, a védelmi bizottság és a Vas Megyei Közgyűlés elnöke Szombathelyen.
2009. február 3. kedd 15:08 - Hírextra
"Amennyiben az áramszolgáltató nem lesz nyitott egy peren kívüli megállapodásra, abban az esetben jogi úton fogunk érvényt szerezni a lakosság kárigényének" - hangoztatta az elnök.
Hozzátette: erről a védelmi bizottság keddi ülésén, amelyen az E.ON képviselője is jelen volt, határozatot fogadtak el.

Egy másik védelmi bizottsági határozat szerint a testület a Magyar Energiahivatalhoz és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez fordul annak érdekében, hogy a két hatóság hivatalosan állapítsa meg, valóban vis maior esetről van-e szó, ahogyan arra szolgáltató hivatkozik.

Kovács Ferenc szólt arról is, nemcsak a lakosságot, hanem az önkormányzatokat is érte kár, de ezek fedezhetők a regionális vis maior-keretből. Az önkormányzati károk mértékéről öt napon belül, tehát most keddig kellett az érintett helyhatóságoknak nyilatkozniuk. Az E.ON munkagépei ugyanis közterületeket rongáltak meg. Sokba került Vas megyében az oszkói idősek otthona lakóinak kényszerű átköltöztetése is.

A polgármesterek többsége úgy vélte, a szolgáltatónak fel kellett volna készülnie az olyan helyzetekre is, mint amilyen bekövetkezett. Rendelkezniük kellene a hiba elhárításához szükséges gépekkel és megfelelő számú aggregátorral, hogy települések ne maradjanak napokig áramellátás nélkül - mondta.

Herczeg Gyula, Gersekarát polgármestere az MTI-nek a védelmi bizottsági ülés után elmondta: a lakosság visszautasítja az E.ON tízezer forintos élelmiszer utalványát, szavai szerint, ugyanis ezt igazságosan nem lehet elosztani. A polgármester szerint elkerülhetetlen a pereskedés, amelyben az embereknek csak összefogással lehet esélye egy olyan nemzetközi céggel szemben, mint az E.ON.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását