2024. május 16. - Mózes, Botond

Kártérítési kérelmek hegyére számíthat az áramszolgáltató

Kártérítési kérelmek százait fogják benyújtani Vas megyéből is az E.ON-nak a múlt héten történt több napos áramszünet miatt - írta hétfői számában a Vas Népe.
2009. február 2. hétfő 11:38 - Hírextra
Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, a megyei védelmi bizottság vezetője a lapnak elmondta: megkezdődött a károk felmérése a megyében. Szavai szerint gond, hogy a kormány vis maior keretéből magánszemélyek csak akkor kaphatnak tízezer forintnál magasabb kárenyhítést, ha árvíz okozta a kárt, a kárérték ugyanis sok helyen jelentősen meghaladja ezt az összeget.

Az E.ON nem fizet kártérítést az áram nélkül maradt településeknek, ám azok, akik 48 óráig nem tudták használni fagyasztóládájukat, tízezer forintos élelmiszerjegyet kapnak.

A védelmi bizottság azt javasolja az érintetteknek, minél előbb fotózzák le, dokumentálják a kárt, mert erre mindössze öt napjuk van. A kárfelméréssel a helyi jegyzőt kell felkeresni.

Kovács Ferenc utalt rá: az önkormányzatokat is érte kár, az E.ON ugyanis gépeivel utakat, parkolókat tett tönkre. A hét elején ezért összeül a Vas Megyei Védelmi Bizottság és foglalkozik a helyzettel - írta a lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását