2024. április 30. - Katalin, Kitti

Hétvégén is nyitva lesz a melegedő

A zord idő miatt hét végén is nyitva lesz Sopronban a nappali melegedő, ahol tisztálkodhatnak és tv-nézéssel, olvasással tölthetik az időt a hajléktalanok - mondta Tutuntzisz Ákos, a hajléktalan-ellátás vezetője az MTI-nek pénteken.
2009. január 9. péntek 16:10 - Hírextra
Hozzávetőleg 100 hajléktalan él az Ikva-parti városban, az éjjeli menedékhelyen viszont jelenleg nincs teltház, noha a létesítmény harmincnégy otthontalannak tud szállást adni. Időnként ennél többen szeretnék a menedékhelyen tölteni az éjszakát. Ebben az esetben is találnak megoldást, hogy ne kelljen elutasítani a rászorulót. Ha ágy nem is, de egy-egy takaró, pokróc vagy hálózsák jut a betérőknek, akik fűtött helyiségben tölthetik az éjszakát.

A nappali melegedőt azok is felkeresik hosszabb-rövidebb időre, akik az éjjeli menedékhelyet elkerülik és a szabad ég alatt éjszakáznak. Az utcai szociális gondozók az esti-éjszakai órákban járják a várost, hálózsákokat, bakancsokat adnak a rászorulóknak. Heti rendszerességgel orvos is bekapcsolódik az utcai szociális szolgálatba, hiszen a hajléktalanoknak leromlott fizikai állapotuk miatt nagy szükségük van orvosi segítségre.

Sopronban évek óta nem fagyott meg hajléktalan - mondta Tutuntzisz Ákos, hozzátéve, hogy a szociális hálón megítélése szerint nincsenek akkora lyukak, mint azt sokan panaszolják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását