2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Afrika hangja

Két nigériai énekes nyerte a fő díjakat az MTV zenés televízió első afrikai díjkiosztóján, amelyet a hét végén tartottak Nigéria fővárosában, Abujában.
2008. november 24. hétfő 06:20 - Hírextra
Az év előadója díjat D,banj kapta, míg honfitársának, Naeto C-nek jutott az év felfedezettje elismerés. A díjakat a rajongók sms-üzenetei alapján ítélték oda – közölte az MTV Networks Africa szóvivője.
A legszegényebb kontinens eddig is jópár kitűnő zenészt adott a világnak, de az afrikai származású énekesek és zenészek számára nehéz a bejutás a kontinensen kívüli zenei piacokra.

A leghíresebb afrikai énekesek – köztük a szenegáli Youssou N,Dour, a nigériai Fela Kuti (mindketten felléptek már Magyarországon, sőt az utóbbinak a fia is) - világszerte nagy sikereket értek el. A nemrégiben elhunyt dél-afrikai Miriam Makeba volt az első Grammy-díjas a fekete kontinensről.
Az MTV azt reméli az Afrika-díjak létrehozásától, hogy sok új lehetőséget nyit meg a jövőben a kontinens művészei előtt.

Az afrikai zene igen változatos, a legkülönbözőbb zenei stílusokkal lehet találkozni a kontinens országaiban. Főként a hatvanas évektől kezdve jelentek meg a külső hatások az itteni zenében, köztük a salsa, a rhythm and blues és főként az utóbbi években a hip hop.

A szombati díjkiosztót, amelyen dél-afrikai, kenyai, gaboni, ghánai és más nemzetiségű előadókat is jelöltek, a kontinens 48 országában közel 50 millióan nézhették az MTV helyi csatornáján, az MTV Base-en, illetve a partnertévéken.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását