2024. április 19. - Emma

"Magyar nap" a UCLA-n

"Magyar napot" tartott pénteken a Los Angeles-i zenei élet, ennek részeként különleges zenei bemutatót és szakmai előadást tartott a Muzsikás együttes és Sebestyén Márta a város nagy jelentőségű oktatási intézményében, a Kaliforniai Egyetemen (UCLA) - tud
2008. november 24. hétfő 07:40 - Hírextra
Az egyetem Európai Központjának ismertetője szerint nincs még egy olyan művész, aki Sebestyén Mártánál jobban tudná képviselni a magyar népzene hitelességét”, a Muzsikás pedig az első magyar népzenei együttes, amelyet a klasszikus zenei világ teljes mértékben elfogadott” - olvasható a közleményben.

A délben tartott egyetemi programot Bokor Balázs főkonzul nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy a Muzsikás és Sebestyén Márta a 70-es évek magyarországi táncházmozgalma óta folyamatosan a magyar zene kincse.

A zenei műhelyfoglalkozás után este a UCLA 1600 személyes Royce Hall-jában került sor Sebestyén Márta, a Muzsikás és a Takács Quartet exkluzív közös hangversenyére. Az egyedi koncert alapkoncepciója az volt, hogy Bartók Béla néhány művét és a hagyományos magyar népzene darabjait összekapcsolva a klasszikus vonósnégyes és a hagyományos falusi húros négyes új zenei élményt hozzon létre.

A közönség zajos tetszésnyilvánítással, nagy ovációval jutalmazta a teljesítményt - közölte a főkonzulátus az MTI-vel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását